top of page

Zimní radosti

Aktualizováno: 15. 1. 2020

A tak si tu sedím (spíš ležím) na gauči, piju červené víno (jindy čaj) a čtu knihu. Ono je totiž jedno, jakou knihu si vyberu, většinou má nějaké poslání. Moje poslání. Nasměrovat mě zase tím správným směrem. Když nevím kam jít.


A je jedno, jestli je to o osobním rozvoji, autobiografie, nebo kvantová fyzika. Vlastně je i jedno, když je to vymyšlený příběh o nakupování v Hollywoodu, protože každá ta kniha má svoje poselství, jen každá trochu jiné.


Takhle kniha Falešná Pařížanka je podle skutečnosti, psaná mladou ženou, která se vydala za svým snem. Stát se módní návrhářkou v Paříži. Chtěla pracovat pro světové značky, ale pak zjistila, že se to neslučuje s jejím pohledem na svět a záchranou planety. Je to zatím skvělá kniha, ale víc vám nepovím, protože jsem sotva na začátku. 🙂

Na další podobnou knihu mám zálusk od Veroniky Blablahubky – Příběh skříně. Protože mi je toto téma velmi blízké.

No a co vám budu povídat, když čtu knihu, musí být buď léto a jsem na dovolené, nebo večer. Ve společnosti dobrého pití, jídla a deky. No a vzhledem k předsevzetí, které jsem si dala (víc číst) budou podobné večery asi často.


Víno obvykle doma sama nepiju, tohle byla vyjímka. Ale čaj, to jooo. Dostala jsem letos tuhle exkluzivní limitku od Kusmi Tea – Alain Ducasse, na kterou jsem koukala už minulý rok. Je to směs bílého čaje, zelený čaj a aroma maliny a růže. U bílého čaje si musíte dát pozor na teplotu vody a dobu douhování, na tenhle čaj je uvedeno 80 stupňů a 3 minuty. Také je určen na dva nálevy, což je skvělé. Já používám i černé čaje na 2 nálevy, protože je nemám ráda moc silné a tak jsou z jednoho „pytlíčku“ i 2-3 šálky čaje.

Kusmi Tea // kniha Falešná Pařížanka


Chanel Les Beiges // Avene Termální voda // kniha Vogue


Taky mám pro vás pár zimních tipů.

Termální voda Avene je skvělá nejen v létě na osvěžení, ale také každé ráno a večer pro vyživení pleti. Obsahuje spoustu minerálů z termálních pramenů a tak na tu suchou pokožku ošlehnutou mrazem je skvělá pomocnice. Já ji používám vždy po odlíčení a opláchnutí obličeje vodou, jako finální osvěžení.

Tekutou rtěnku Chanel Rouge Allure Ink jsem si pořídila v létě, ale teď na zimu mi přijde o něco příjemnější. Miluju minimalistický vzhled matné skleněné lahvičky a přirozený odstín lehce narůžovělé barvy. Jediné, co mě trochu zklamalo, že to není taková ta rtěnka, co zaschne na rtech a drží a drží. Spíš bych to přirovnala k matnému lesku na rty.

A pudr Chanel Les Beiges, který mám už několik let seženete třeba na Notino. Má jemnou a lehkou texturu a přijemnou vůni, hlavně mi přijde, že je nevyčerpatelný. Díky nádhernému obalu ho ráda používám při focení.

Šperky teď schováváme pod svetry a kabáty, ale hit letošní zimy jsou placatá kolečka na krk. Tenhle mám od českých designérů z showroomu MOOYYY s mým elementem znamení – vzdušným. Mají je ve stříbrné, zlaté i zlatorůžové.

A abych nezapomněla na brýle Giorgio Armani z Butik.Optique. Který teď v zimně moc nenosím, ale v létě jsem bez nich nedala ani ránu.

bottom of page