top of page

7 nejlepších aplikací na Instagram

Aktualizováno: 22. 12. 2020

Pokračování série „Jak na dokonalý Instagram“. Tentokrát se zaměříme na jednotlivé aplikace na instagram od úpravy fotek, přes plánování hezkého feedu a moho dalšího. Všechny tyto uvedené aplikace používám a mám je vyzkoušené. 

Aplikace pro instagram


Minule jsem psala 6 aplikací na vytvoření krásného Instastories. Teď na to navazuji a ukážu vám aplikace pro Instagram jako takový. Plánování a fotky.

Spoustu dalších tipů najdete také na mém Instagramu @marblogcz. Kde jsem o něco aktivnější a tipů tam najdete mnohem víc. 🙂


Spolupráce pro firmy a influencery

Pokud chcete navazovat zajímavé spolupráce s influencery, nebo jste sami Influencer, tak se vám možná bude hodit platforma na propojování firem a influencerů SOCIALBOA. Registrace je zcela zdarma a díky ní budete mít nejen jistotu o hladkém průběhu, ale také si ušetříte spoustu času. :)


Plánování příspěvků

Na plánování používám Preview – vyhovuje mi nejvíc ze všech plánovacích aplikací. Mohu si přidat neomezený počet fotek a přehazovat je a seřazovat jak se mi zlíbí, také má docela hezké filtry na úpravu fotek. Také si tam můžete najít i nějaké hashtagy. Další aplikace na plánování je oblíbenáPlanoly, kde ovšem máte jen omezený počet fotek na měsíc (pro mě nedostačující) a i organizování a posouvání fotek mi v Preview vyhovuje víc.

preview aplikace


Úprava fotek

Úprava fotek? Na to je jednoznačně nejlepší aplikace Lightroom neboli Lightroom CC. Zaplatila jsem si měsíční členství v PC a zárověň ho mám tedy propojený i v mobilu, kde ho používám nejvíc. Mám nastahované a poupravené moje presety. Vždy vybírám na konkrétní fotku jiný podle potřeby a následně ho ji ještě poupravím. Samozřejmě se snažím, aby to nějak ladilo a pokud hodnlám feed měnit, chci aby to bylo pozvolné (ombré efekt).

Lightroom


Korekce nedokonalostí

Občas má člověk pupínek sem a pupínek tam, nebo velké kruhy pod očima a na to používám výhradně Aviary a to opravdu pouze na nedokonalosti pleti. Nos, tváře, prsa ani zadek v tom nezměnšíte/nezvětšíte. Ale třeba vybělit zuby, odstranit červené oči nebo si s fotkou lehce pohrát to umí také. Můžete si tam stáhnout i nějaké jejich presety.

Aviary aplikace


Repost cizích fotografií

Přemýšlíte jak nejsnáz udělat repost na Instagramu? Pokud chcete použít cizí fotku a takzvaně ji repostovat (já osobně nepoužívám, pouze pokud jde o pracovní účty, kde repostuji jiné profily), používám výhradně Repost aplikaci, která přidá i jméno dotyčného a zkopíruje text.

Repost


Barvičky a odlesky

Repix byla snad moje první aplikace před 5 lety, kterou jsem použila. Dodala taková hezká barevná kolečka jako od sluníčka. Nebo si můžete přikoupit jiné efekty od přidání světla po rozmazání, změnu barev nebo zamlženého skla.

Co se týče obravdu barevných fotek, není špatná aplikace Afterlight, která vám umožní přidat do fotek spoustu světelných a hodně barevných efektů.

Prostřední obrázek – Repix // Poslední obrázek – Afterlight


Moje nejoblíbenější aplikace na světlo je ovšem aplikace LD, kde je hodně přirozené a spousta kouřových efektů a slunečních paprsků.

LD


Koláže

Ty u mě moc neuvidíte, ale když už jsem potřebovala něco vytvořit, tak PhotoCollage byla pro mě dostačující. Například všechny obrázky v tomto článku jsou vytvořeny v této aplikaci.

PhotoCollage


Hashtagy

Nevíte jaké použít hashtagy? Může vám to ulehčit Focalmark, která podle vaší polohy, stylu fotky a zvolenému foťáku vygeneruje nejlepší hashtagy. Můžete si pak vybrat od 5 do 30 hashtagů. Nečekejte, že budou extra originální, ale jak říkám, pokud nemáte čas ani chuť nějaké vymýšlet, může vám to občas ulehčit práci.

Focalmark


A pokud vás to zajímá, tak mám pro vás další Instagramové vychytávky, které by se vám mohly hodit.


Tenisky – Nike // Kalhoty – Levi’s // Pásek a brýle – Gucci // Tričko – COS // Svetr – z trhu v Itálii // Taška – z trhu v Amsterdamu


bottom of page