top of page

Letní líčení

Asi jste si všimli, že u mě neuvidíte žádné šílenosti, nebo vyloženě maskérské kreatury. O to spíš se vás, mé čtenáře, snažím inspirovat decentním líčením, které je velmi přirozené a pouhým vrstvením ho lze během dne zvýrazňovat. Například od ranního a denního líčení po to večerní. Jak se líčím tedy teď v léte? To vám prozradím v tomto článku.

Moje líčení probíhá každý den stejně.

Začínám od obočí které upravuji pouze tužkou, nikdy jsem se nenaučila používat paletky a stíny na obočí a taky mi přijde, že od té tužky (pokud ji použijete jen decentně a lehce na zvýraznění), nepůsobí tak uměle. Teď používám Eau Thermale Avéne která má na konci štěteček na jemné rozmazání, který vytvoří přirozený efekt. Jestli vám bude vyhovovat normální (ořezávací) nebo vytahovací, to je pouze po pohodlnosti. Například vytahovací tužka na obočí Clinique byla také skvělá.

Pokračuji korektorem pod oči od Eau Thermale Avéne, který teď v létě vzhledem k opálenému obličeji používám i na občasný pupínky. Hezky kryje, není hutný a nezůstává ve vráskách.

Pak přejdu k očím. Většinou mi postačí kleště na řasy (moje už tak 6letá závislost, která řasy krásně natočí). Doporučuji do nich trochu zainvestovat, protože je to věc kteoru nekupujete každý rok a jen tak se vám nezničí. Stačí pak jen vyměňovat gumy. Já mám tyto kleštičky na řasy Claudia Schiffer. Sice to chce trochu cviku, ale výsledek stojí za to.

Pak je lehce přejedu 2x řasenkou Eau Thermale Avéne na citlivé oči. Nesnáším nánosy a preferuji přirozený vzhled, takže to nepřeháním. Pokud je chci zvýraznit tak použiju hnědou tužku, nebo hnědé stíny. Teď jsem si oblíbila tuto paletku Guerlain, která je v přirozených odstínech a stíny se dají hezky vrstvit, takže je k večeru můžete jen „dobarvit“ tmavším odstínem.

Když chci trochu oči zvýraznit, používám jemnou paletku s hnědými stíny Guerlain, je velmi decentní a tak vytvoří pouze jemný efekt hnědého stínu, vydrží celý den a nerozmazává se mi nikde po okolí očí ani do víčkových záhybů.

Pokud jde o rty, mám ráda pouze Nude odstíny jemně zbarvené do červené, nebo růžové. Připravuji pro vás článek o všech mých rtěnkách na rty. Momentálně miluji leskAlima Pure , který je pečující a hydratující a  také velmi příjemný na rtech. Teď v létě dělá i lehce chladivý pocit a nejlepší na něm je, že je přírodního složení.

Tohle je vlastně celé moje líčení.

Nic víc ani míň teď v létě nedělám. Nikdy u mě neuvidíte žádný makeup ani pudr, protože miluji pocit „nahaté“ pleti, když může dýchat. Hlavně teď v létě (i dřív když jsem se víc líčila) jsem nesnášela ten pocit nánosu na pleti, když bylo vedro a člověk cítil, jak se mu to celé roztéká.

Co se týče voděodolných produktů, tak ty nepoužívám. Nemám ráda, když to nejde dolu a musím pak použít olejový odličovač, který nedělá dobře mé pleti. Když jedu k vodě, nebo jsem u moře, tak se nemaluji vůbec. Pouze večer na večeři, nebo na výlet kde se bude fotit (abych vás na těch fotkách přeci jen nevyděsila 😀 ).

(Článek je sponozorovaný)

bottom of page