top of page

5 tipů na zářivý úsměv

Chcete mít krásný úsměv? Jaký je můj názor na bělení zubů a co je tedy „moje“ velký tajmensví bílého a hezkého úsměvu?

Do svých 17 let jsem měla opravdu hodně (a když píšu hodně, tak tím mám na mysli opravdu HODNĚ) křivé zuby. Ale tolik jsem se bála že se mi budou spolužáci smát a že to bude bolet, že jsem s tím nic nedělala… A přitom jsem si rovné zuby tolik přála. Styděla jsem se smát a usmívat s viditelnými zuby…

To se ze dne na den změnilo… Sebrala jsem odvahu (myslím, že to udělal rozchod s mým tehdejším přítelem) a já se konečně objednala k ortodontovi. Pak začal dlouhý 4 letý proces narovnávání zubů, který reagovali úplně jinak než zuby „normálních“ lidí, proto každý krok dopředu byl u mě 2 kroky zpátky. Nakonec jsem měla na horním patře obrovský drát stočený do 2 smyček, asi měsíc šišlala (než jsem se s tím naučila mluvit) a po roce mi ho sundali se slovy, že mi vlastně byl k ničemu a trhat 4 zuby stejně budeme..

Nakonec to trhání bylo tak bezbolestné, že si dneska říkám, že jsem si je měla nechat vytrhnout rovnou 😀 … Každopádně po 4 letech mi rovnátka sundali a já nevěřila vlastním očím!

Blesklo mi hlavou: „Já mám krásný, rovný zuby!“.

Často teď slýchávám jaký mám hezký zuby, nebo úsměv a já každý den děkuju (nejen rodičům, panu zubaři, ale hlavně sama sobě), že jsem se odhodlala a šla si tenkrát ty rovnátka nasadit.

Hlavně jsem měla velké štěstí, protože jsem se rozhodla před 18tými narozeninami a mohla tak využít slevu od pojišťovny, takže průhledná rovnátka vyšla asi na polovinu, než by mě vyšla dnes.

Bohužel kdybych se rozhodla ještě dřív (třeba ve 13) mohla jsem je mít místo 4 let pouze rok nebo 2…

Každopádně když máte se zuby takovéhle patálie, vážíte si jich pak o dost víc….

Tady máte pár tipů:

  1. Každý den jim věnuji velkou pozornost a nešidím každodenní čištění. A to je základ úspěchu číslo 1!!!! To jsem tedy nešidila nikdy a i když jsem měla rovnátka, tak mě chválil pan zubař, že je vidět, že poctivě čistím jednosvazkovým kartáčkem a speciálním kartáčkem na rovnátka.

  2. Používejte mezizubní kartáčky. Každý večer! Vyberte si je podle velikosti mezer (na každou mám jinou velikost).

  3. K tomu kvalitní zubní kartáček, který pravidelně měňte. Já používám Curaprox, který mi vyhovuje nejvíc, ale zkoušela jsem i Swissdent (není špatný, ale ty vykousnuté štětinky mi až tak moc nevyhovovaly). Při čištění nemusíte tlačit, stačí když se naučíte jak správně čistit.

  4. Nešetřete na zubní pastě! Se zubními pastami jsem velmi opatrná. Několikrát jsem se už spálila a zuby mě začaly bolet, nebo mi odřela dásně. Proto používám pouze Marvis (má několik druhů – dokonce i ochucené – já mám nejradši bílou bělící nebo klasickou zelenou), Opalescence nebo Vademecum (speciálně Expres White 10 – já jsem s ní spokojena už 10 let).

  5. Také chodím na pravidelné prohlídky a 1x – 2x ročně na zubní hygienu spolu s pískováním a odstraněním zubního kamene.

Díky tomu jsem nikdy nepotřebovala jít na bělení a přesto se mě často ptáte i vy, moji čtenáři, jestli někam chodím. Bělením si akorát poničíte sklovinu a pokud se o zuby pečlivě staráte, tak věřte, že to není nutný, ani když pijete kafe a kouříte… I já kouřila a piju každý den černý čaj po hektolitrech…

Tohle je celé mé tajemství hezkého úsměvu.

Veškeré uvedené produkty seženete na Notino.cz .

(Tento příspěvek je sponzorován)

bottom of page