top of page

Kavárenský povaleč

Miluju se toulat Prahou a poznávat nová neobjevená místa. Jen tak vysedávat na sklence dobrého vína, domácí limonády nebo čaje. Kam zajít pokud nechcete navštěvovat pořád ta stejná známá místa? A jak vlastně taková naše menší blogerská setkání vypadají?

To kavárenské povalečství jsem asi zdědila po mamince, jen s tím rozdílem, že ona je gurmánský kafař a já zase vinař 😀 … A pokud jedu náhodou autem (což teď v létě moc nepřipadá v úvahu, protože si užívám právě to vysedávání na vínečku), tak si dávám domácí limonády, které už NAŠTĚSTÍ mívají skoro v každé kavárně.

Nevím kdy se to stalo, že jsem se tak dala na víno, ale miluju kvalitní a dobré suché nebo polosuché víno nebo prosecco. K tomu nějaké dobré tapas nebo krekry, hezký výhled a prostředí, příjemnou společnost a jsem nejspokojenější na světě.

A jak naše setkání s holkama blogerkama vlastně probíhají? Sejdeme se v nějaké předem vytipované kavárně nebo místu (většinou vybíráme něco fotogenického a převážně něco, kde jedna z nás ještě nebyla). Vezmeme foťák a s sebou věci co třeba chceme nafotit. Nejdřív většinou klábosíme jako každé normální kamarádky na vínu, no a když uznáme, že je vhodné světlo, optimální počet diváků (čím míň tím líp 😀 ), tak se pustíme do focení. A víte co je na tom nejlepší? Že nás to baví a jedna druhou ochotně fotíme do alelůja třeba půl hodiny. Děláme to rády, protože nás nejen baví focení samotné, ale i vymýšlení, kde a jak ta fotka bude lepší. A ono co si budem povídat, když pak ty fotky vidíme můžeme se rovnou té druhé zeptat, jestli ta fotka na které si připadáme fakt cool není úplně NEcoool 😀 …

S Martou – Maiday.cz a Terkou – La Tereza jsme objevily skvělé kavárny o kterých moc lidí neví a mají krásné a zelené vnitrobloky.

  1. Kavárna Čekárna – najdete ji kousek od železničního mostu u Výtoně. Mají opravdu nádherné zákoutí a jen pár stolečků, takže tam není přelidněno. Nejzajímavější je cihlová zeď která tvoří zajímavý nádech celé zahrádce. Měli výbornou domácí limonádu a hlavně soukromí.



  1. Bistro Zahrada – které najdete kousek od Náměstí Míru. Zahrádka není tak veliká jako v kavárně Čekárna, ale stolků tam bylo víc. Dělají od snídaní po večeře a všechno jejich výroba, také si tam můžete zakoupit nějaké BIO produkty. Mají tam i malou fontánku kam můžou létat včelky pít, takže za mě velké plus. Obsluha byla velmi milá.


  1. Glass Bar – najdete na střeše v Tančícím domě nahoře u té kopule. Je tam přímo dokonalý výhled na Prahu. Doporučuji všem kdo tam ještě nebyl se zajít podívat, ale je to tak na 1-2 skleničky a jít. Nemáte si tam moc kde sednout a je tam věčně narváno, protože je to opravdu nádherné lákadlo. Tak to můžete jako my spojit s Náplavkou. 🙂


  1. Etno svět – ten jsem znala už dríve jako bistro, ale rozšířili ho a udělali tam i vegetariánskou a veganskou restauraci. S Májou jsme tam zašly na ochutnávku českého energetického nápoje, který jsme měli nafotit jako spolupráci. Obsluha byla strašně milá a ochotná. Zahrádka sice nebyla tak hezky zelená (jen jeden strom uprostřed) jako v předešlých kavárnách, ale zato hezky barevná.


  1. Forrest bistroveganské a vegetariánské bistro s příjemnou malinkou venkovní zahrádkou. Najdete ho kousíček od Náměstí Míru a my měly s holkama tu čest navštívit ho na jednom blogerském eventu, který pořádala značka Lisca.


Tenhle článek je tedy věnovaný všem mým starým i novým kamarádkám, které se mnou vysedávají a objevují nová Pražská místa a dělají mi ten můj život hezčí. 🙂

bottom of page