top of page

Zavřeli jí!

Koho? To se dočtete v průběhu.. ?

Sešla jsem se před pár týdny s mojí kamarádkou (nejšikovnější malířkou Karolínou, se kterou jsme se poznaly díky Instagramu… padly jsme si tam do oka a od té doby si denně píšeme a tohle byl náš první živý sraz… a plánujeme za týden další… no a pak , že jsou sociální sítě k ničemu ?). Hlavní kam jsme měly namířeno, bylo pro českou přírodní kosmetiku Kokona. Prodejnu najdete na Proseku u metra (jak je Billa a McDonald), nemohly jsme to najít, ale je to hned naproti kadeřnictví v prvním patře.

Je to krásný a malý obchůdek plný zajímavých produktů.

Takže jsme na testování vybraly tyto věci:

  1. černý šampon s aktivním uhlím proti lupům, suché a poškozené pokožce (mám s tím od vysazení HA trochu problém a věčně mě svědila hlava).

  2. bílý jojobový šampon na poškozené vlasy

  3. glycerinové tuhé mýdlo (na ruce i tělo)

  4. sůl do koupele

  5. svíčku z včelího vosku na pročištení vzduchu

No a po měsíci Vám můžu napsat zhodnocení:

  1. Černý šampon – Aktivní uhlí – sice mě opravdu přestala pokožka svědit a redukce lupů je obrovská, tak je dost velké mínus, že jsou vlasy i po důkladném vymytí jakoby potaženy krémovým povlakem, který nedokážu moc definovat… Dokonce je ten povlak zanechaný i na hřebenu po česání. Jinak jsou po něm vlasy hrubší stejně jako po každém přírodním šamponu bez chemie, což oceňuji.

  2. Bílý šampon – Jojobový – vlasy jsou příjemné a pokožka také nesvědí. Před použitím se musí protřepat a musíte ho použít o něco víc, protože tolik nepění. Také jsou vlasy hrubší, takže je vidět 100% přírodní složení.

  3. Glycerinové mýdlo –  příjemná vůně a dokonce má citlivá pokožka nereaguje negativně (což je u mýdel tak 50 na 50).

  4. Sůl do koupele – nemůžu hodnotit, protože jsem pako a místo soli s růží (nebo heřmánkem), jsem si vzala s levandulí (kterou fakt nenávidím)…. A to jsem se tak těšila, že si ten večer udělám romantický večer sama se sebou.

  5. Svíčka – příjemná vůně, občas černě čoudila, ale vydržela dlouho.

No a co, že nám to zavřeli? No přeci Kavárnu co hledá jméno…

Naštěstí jsme se tam  vydaly ještě před zavřením.

Byl to docela normální den, jenže… Náš původní plán byl, jet do Vnitroblocku. Jenže když jsme se tam dostaly, zjistily jsme, že je zavřeno… No nic, kam teď? Tak další na seznamu oblíbených „hipster“ kaváren byla právě Kavárna co hledá jméno. Tam naštěstí bylo otevřeno.

Ten obrázek Karolína malovala a bude to dárek k svátku pro moje nejmilejší děcko. Jinak brýle jsou z www.trendhim.cz a foťák Olympus Pen E-PL7


Tak jsme si v kavárně daly vínečko a jejich nejlepší chlebíčky (mají i veganský) a můžu Vám říct, že to bylo tak dobrý, že jsem musela sníst co se do mě vešlo ?, měla jsem hummus + 2 chlebíčky a Kája asi 5 chlebíčků ??… a nééé nejsme nenažraný, ani těhotný…

Taky mají výbornou limču a dokonce i veganský kafčo (kafe nepiju, dala si ho Kája… já radši to vínečko ?).

bottom of page