top of page

Zpátky do Amsterdamu

Možná jste si všimli, že jsem asi před měsícem byla v Amsterdamu o kterém jsem Vám nenapsala ani řádku, no tak teď se k němu vracím…

Pokud chcete sledovat mé cesty z první ruky, tak doporučuji můj Instagram a Instastories (klikněte ZDE), které aktivně využívám. Kor teď, co je internet po Evropě zadarmo! (Hurá!!!)

Takže naše první zastávka byl Frankfurt. Tady jsme už skoro jako doma a přečíst si o něm můžete v článku věnovaném pouze jemu.

Já si tentokrát poseděla v Pizza Hut, která je na kraji města, protože jsem musela 2h čekat až Kuba dopracuje, no a protože bylo hezky, tak jsem si tam dala super koktejl a slunila se na sluníčku. Mile mě to překvapilo, protože i když je to fastfood, tak je celkem na úrovni. Dostanete to s normálním příborem, v porcelánu a se skleněnou skleničkou! Můžete si vybrat z množství salátů, těstovin i pizzy. Hned vedle je i zeď na které se vyřádili umělci, tak jsem si tak skočila blejskout pár selfíček.

No a protože se nám to tentokrát nějak protáhlo a Kuba musel ještě do práce, řekla jsem si, že v 11 v noci se mi samotné brouzdat nočním Frankfurtem moc nechce a tak jsem šla na hotel. O hotelu Lloyed, jsem vám psala už ve výše zmíněném článku. Jeho největší výhoda je, že máte za poplatek k dispozici parkoviště, což většina hotelů bohužel nemá. Pokoje jsou příjemně zařízené a personál je také milý. Jediná nevýhoda je, že to není přímo v centru, ale cca 10min autem.

Druhý den jsme vyrazili do Amstru. Počasí nebylo nic moc, protože byli prázdniny, tak by člověk čekal, že bude teploučko, jenže bohužel… Chodila jsem tam ve svetru a bundě, pořádně foukalo a sluníčko vylezlo jen občas…

Ale pořád lepší, než když jsem tam byla před Vánoci a mrzlo… a foukalo… a bylo fakt hnusně… Takže Amster v zimě fakt nedoporučuji (!!!), ani Vánoční atmoška mi nepřišla nějak úchvatná, to třeba Vídeň je o dost hezčí o Vánocích, no a o Praze ani nemluvím ?☺️…

Co je ale na Amstru úplně nejlepší, jsou ty kytičky ????

Já měla celé 2 dny jen pro sebe. K mému štěstí tam zrovna probíhal Pride Amsterdam, což je gay festival (kdyby někdo nevěděl… probíhá i u nás v Praze). Nejlepší na něm bylo, jak měli všichni skvělou náladu, byli veselý a milý.

Všude byly barvičky a lidi měli nejrůznější a nejbarevnější oblečení co jen mohli doma vyhrabat. Od šílených brýlí přes věnečky, nebo i věci, který byste možná radši vidět nechtěli. ?

První večer jsem ještě netušila co se děje, dokud jsem nezalezla do jedné uličky plné barů, kde bylo asi tak milion lidí a před každým cca 5 barem, bylo venku podium kde hráli DJ, nebo nějaká jiná show.

Pivo teda bylo děsně drahý asi za 6e, půllitr… Ale v tu chvíli jsem si nemohla odpustit si ho nedat, protože ta atmoška k tomu fakt sváděla. Bylo mi úplně jedno, že tam sedím sama v davu lidí, opřená o výlohu s pivem v ruce asi už 3h… zpívám si písničky od Abba, Eltona Johna, Madonny a podobně… ??

Nakonec jsem mírně opilá šla asi ve 2 domu a stejně se mi moc nechtělo…

Druhý den festival probíhal v hlavním Amsterdamském kanálu. Projížděly tam lodě, na kterých byli lidi oblečení nějak tématicky, hrála jim tam hudba a připomínalo to něco jako festival v Riu, akorát na loďkách.  Každá se chtěla předvést jak hudbou, tak kostými. Jen škoda, že nebylo moc hezky.

Taky jsem tam narazila na trh a zaujala mě kabelka od nějakého farmáře. No a taky sukulent. Takže jsem si odvezla suvenýry.

Když na mě přišel hlad, tak jsem se rozmýšlela mezi jejich „bio, vegansko, zdravou“ restaurací SLA, nebo jejich typickou rybou v housce (do ruky) s cibulí (a možná okurkou? …už si moc nepamatuju)… No dala jsem přednost SLA a byla to docela chyba, sice prostředí krásné, ale byly tam nějaký naložený listy (nevim co to je) a mně z toho bylo blbě asi dalších 15h… dokonce na to nepomohly ani 3 Coca- Coly…

Jinak jsme bydleli dál od centra v Holiday Inn Express V krásném obřím pokoji, s kulatými okny po celé jeho délce, krásnou koupelnou a celkově nádhera. Bylo to takové štěstí v neštěstí, protože jsme hledali hotel asi o půlnoci a ještě nám pokoj nešel zaplatit kartou (muselo se to nechat na ráno), takže jsme z toho byli oba trochu vedle. Naštěstí to pak ráno šlo a všechno bylo v pohodě.


bottom of page