top of page

Co se teď děje v Praze?

Od 7.6-9.7. je galerii Mánes, výstava bývalého (nejznámějšího) tatéra Musy, který se dál věnuje umění, jen místo lidských těl, používá jako plátno, to pravé. Výstava se jmenuje Signatura a jejím hlavním tématem je vztah člověka se zvířaty. Na výstavě si můžete pořídit jeho Slabikář a Bestiář. První je určen dětem a druhý dospělým.

Já sice žádné tetování nemám a (i přesto, že se říká „nikdy neříkej nikdy“) myslím, že ani nikdy žádné mít nebudu, ale Musa je jediný tatér, u kterého bych svůj názor asi změnila. Jen pro upřesnění, tetování nemám z toho důvodu, že bych byla nějak proti, můj kluk je potetovanej docela dost a pro potetovaný kuky mám tak trochu slabost, ale prostě já si nepřijdu na tetování vhodná, nějak jsem nikdy neměla potřebu nechat si ho udělat, i když nápadů bylo dost, vždycky si říkám, že jsem ráda, že jsem si ho nenechala udělat… Musovu tvorbu jsem milovala už před X lety, ještě než se z něj stal trend Prahy.

Každopádně je to podle mě dost kontroverzní. Buď ho milujete, nebo „nenávidíte“. Proto mám pro Vás malou ukázku.

 

Vstup je pro studenty 50kč a pro dospělé 100kč a je otevřeno denně od 10:00- 20:00h.

 

Takže pospěšte, za pár dní výstava končí…!

Další tip kam se vydat, je na Smíchově. Kavárna co hledá jméno – ano, to celé je její název. My jsme bohužel nevěděly, kde to hledat a navigace nás posílala pořád dokola kolem bloku. Takže jsme to 1x celé obešly a nakonec zjistily, že to je za takovým parkovišťátkem. První co uvidíte je super zahrádka, kde je i stánek s jídlem a působí to celé hrozně příjemně, no mně to připomnělo časy na chaloupce, protože jsme tam měli stejný židle, stůl i křesílka na opalování.

Už kvůli té zahrádce doporučuju skočit tam teď v létě, protože ta atmoška je prostě super! Hlavně tady v Praze, kde nemáte moc míst, kde se můžete cítit jako na zahrádce, někde daleko od civilizace. Co se jídla týče, mě zaujaly veganský chlebíčky a to ne z důvodu, že bych byla vegan, ale prostě mám ráda cizrnu a naopak nejím ani roast beef, ani kozí sýr.

A nebo pokud budete na opačné straně Prahy, můžete zajít do Cafefin. Nachází se na Jiřáku a mají tam super Bun Bo Nam Bo, různé saláty, skvělé domácí limči, nebo tousty.

bottom of page