top of page

Už žádný stres!

Možná jste si díky Instagramu všimli, že momentálně trávím pár dní u Italského jezera Lago di Garda.

Jezdíme sem s rodiči už 5tým rokem a stále se toho nemohu vynadívat. Je to tu taková kombinace severu a jihu. Na jednu stranu se tu pečete jak smaženka na ostrém sluníčku a na druhou vidíte krásné hory se sněhem na špičce. Je to místo jak pro sportovce, tak pro rekreanty, ale i pro shopaholiky.

Já už na dovolenou s rodiči moc často nejezdím, ale občas mi to chybí. My máme hodně relaxační dovolený a o to je to lepší! Já miluju jednou za čas strávit dovolenou jen ležením u vody, čtením knížky (nejlépe nějaké mega oddechové, typické pro holky, bez hlubšího významu) a nic neděláním. On je to totiž zaručený lék proti syndromu vyhoření a podobných problémech.

 

Pokud už vám stres padá na hlavu, zvolněte, dejte si dovolenou, sami, bez lidí kolem sebe a bez stresu, každý totiž občas potřebuje být sám se sebou a se svými myšlenkami. A za ten jeden den vám nic neuteče, ale naopak si dobijete baterky.

 

A proto mám pár tipů, který Vám pomůžou oprostit se od stresu. Já to dodržuji obvykle na dovolené (k ní to už nějak patří), ale můžete si takový super den, užít klidně i bez dovolené.:

  1. Vypněte telefon. A nejlíp ho nechte doma úplně. Ať se odpoutáte od světa kolem sebe a opravdu dáte své hlavě odpočinout. Jeďte někam k vodě (vždyť to nemusí být vždy hned moře, nebo drahá dovolená) a udělejte si den jen pro sebe. Vezměte si knížku do ruky a opalujte se, čtěte a relaxujte.

  2. Běžte se jen tak projít někam, kde to je pro vás aspoň trochu nevšední. Najděte si hezký podnik, který se vám zalíbí, ale neznáte ho a dejte si tam v klidu čaj (nebo kávu, nebo koktejl), můžete si k tomu koupit nějaký zábavný časopis (ale fakt časopis, NE noviny!!!). (Například pro Pražáky je super jít se projít někam kolem vody, je tam spousta kaváren, s výhledem na Vltavu a přitom většinu z nich ani neznáme, protože jsou určeny spíš pro cizince.)


  1. Běžte nakupovat! (Teď to zní, jak kdybych byla nemocná shopaholička, ale tak to není ?)Klidně si určete nějaký budget, který si můžete dovolit utratit a kupte si něco, co byste si za normálních okolností nekoupili, ale víte, že po tom už dlouho toužíte a udělá vám to radost. Nejlépe si pro to osobně jeďte, protože ten požitek bude lepší a instantní, než když na to budete další týden čekat.

  2. Ale klidně si místo utrácení pořiďte jen pěknou kytičku, když půjdete kolem květinářství. Udělá vám radost a stojí to pár korun. Na oplátku vám pak bude zdobit byteček ještě pár dní. (Já mám třeba ráda kromě kytek i veselý a ujetý věcičky, a proto jsem si s sebou až na Gardu přivezla tenhle skvělej kelímek, který jsem díky výzvě na Blogerky.cz vyhrála od Fotorada. No řekněte, není boží?!)

  1. Nestyďte se dělat blbosti, já jsem obvykle dost konzervativní, ale prostě když mám náladu na infantilní doplňky a udělají mi radost, tak prostě proč ne? A že se na mě někdo bude dívat blbě? No a co?!

Tady máte přímý důkaz toho, že mám prostě v létě ráda věci, který přes zbytek roku u mě nepřicházejí v úvahu! ?


  1. Dejte si něco dobrého k jídlu! Je totiž dokázáno, že plný žaludek zmírňuje stres. Proto bychom ani na jednání, neměli chodit hladoví. No a když si dáte nějakou opravdouvou mňamku, tak koho by to nehodilo aspoň trochu do lepší nálady?

 

Klobouk – C&A / Šaty – H&A / Brýle – Gucci / Boty – Marella / Psaníčko – Armani

 
bottom of page