top of page

Brooklynský most

Nejkrásnější pohled na New York je podle mě z Brooklynského parku.

My jsme nechtěli jít přes most 2x a tak jsme šli do metra, kde si v automatu koupíte i lístek (cenu už si bohužel nepamatuju). Mě to nějak nechtělo pustit (asi jsem prostě nešika a nějak blbě jsem to načetla a tak jsem pak prolezla, když někdo vycházel ?).

Vystoupili jsme na druhé straně a šli směrem do parku. Po levé straně (směrem na Manhattan) je zajímavý vodní vír a krásný park, kde se lidé válí na trávě a opalují.

Brooklyn na mě nepůsobil o nic hůř než Manhattan a tak jsme se tam taky trochu procházeli uličkami. Je zajímavé to vidět, ale není tam už tolik obchodů ani lidí.

Dokonce tam byl u vody i stánek s humrama, ale studenýma a to mě nějak nelákalo (i když mě to teď trochu mrzí, že jsem si ho nedala, protože cenově se to s ČR nedalo srovnat, což je pochopitelný).

Druhá strana parku (pravá strana, když koukáte na Manhattan) je skvělé místo na typické fotky mostu. Sice je tam strašně moc lidí, ale ten pohled za to stojí. My jsme se šli fotit na kameny, na které je sice zákaz, ale spíš jen kvůli bezpečnosti (známe Amíky, kteří se dokáží soudit za každou kravinu) a tak jsme to riskli, i tak jsme nebyli jediný. Ten pohled je k nezaplacení a nebýt to tak daleko, možná bych tam chodila se kochat každý den, místo náplavky (o které jsem psala v minulém článku). No posuďte sami…

Kousek od Brooklynského mostu je také Manhattanský most, který není o nic míň hezký. Je trochu modernější, ale ta jeho velikost je taky neuvěřitelná…

Při cestě zpátky, jsme se nemohli rozhodnout, přes který most půjdeme, protože na Manhattanským určitě nebude tolik lidí a taky pohled na Brooklynský most bude určitě stát za to, ale řekli jsme si, že dáme klasiku. No…možná to byla chyba, protože těch lidí bylo fakt moc. To bylo po dlouhé době, kdy ve mně něco vyvolalo paniku z lidí. Představte si stejné množství jako na Karlovo mostě, jen to jdete strašně dlouho a lidí je pořád hodně. Ještě kolem vás pořád jezdí někdo na kole a cesta je tak rozdělená pro kolaře a chodce zvlášť. A ti kolaři tam nejezdí zrovna pomalu.

Ale je pravda, že ty fotky stojí za to. ?

bottom of page