top of page

Kočka nebo myš?

Je vztah mezi mužem a ženou neustálá hra na kočku a myš? Potřebují muži neustále lovit a ženy být neustále loveny, aby z jejich vztahu nevyprchala „šťáva“?

Když sleduji vztahy kolem sebe, přijde mi, že na tom něco bude. Jakmile muž „uloví“ svou kořist a ta mu po čase dá najevo, že už se nemusí snažit a má jí jistou. Začne se jejich vztah potácet někde na úrovni nudy. Na to stejné se dá dívat z druhé stránky. Jakmile ženu přestane muž neustále zahrnovat láskou a hezkýma slovíčkama, začne si žena hledat útěchu jinde? Je tohle důvod, proč se dneska tak často rozpadají páry během 2 let?

Tohle jsou otázky, které si pokládá většina z nás. Jenže jak i po delší době udržet ve vztahu tu neutuchající touhu po vzájemné potřebě, bez toho aniž by museli předstírat z jedné strany nezájem a z druhé neustálou pozornost? Jedna teorie by byla.

 

Ženy by se nikdy neměly přestat snažit být pro svého muže sexy.

 

Tudíž občas se hezky obléknout, dbát o sebe, pečovat a hlavně mít se rády. Znám spoustu párů, kde to vyhořelo právě proto, že žena se po dlouhém vztahu do něj tak ponořila, že přišla nejen o svůj hezký zevnějšek, ale také s tím spojené sebevědomí. Například banality, jako je holení nohou, neustálé chození v teplákách (i do společnosti) a pomalu neumyté vlasy, udělají z ženy nejen v očích jejího muže lapenou a skoro poraženou laň. Sama žena to časem vycítí, že přestala být sexy. Ale jak pak může chtít, aby v očích partnera vypadala pořád stejně? Chlap neustále potřebuje vedle sebe kořist, kterou bude chtít dobývat.

Ale aby to nevypadalo, že se zastávám pouze mužů (tak to vůbec není).

Přeci není fér, aby po určité době chlap k ženským přestal chovat náklonnost, jen proto, že je ona spokojená a tím přestala dělat vše, jen aby ho upoutala (v jejích očích nemusí, protože ho přeci už má). Muži by neměli přestat ženě otevírat dveře, občas přinést nějaké hezké překvapení (nikdo netvrdí, že musí nosit pugéty za tisíce) stačí jedna růže, za pár korun, nebo čokoláda, nebo prostě cokoliv, co víte, že má vaše žena ráda. Jí tím uděláte velkou radost a ona se bude cítit spokojeně. Nepotřebujeme miliony k tomu abychom se cítily milované. Stačí procházka po okolí, nebo romantický večer s vínem a svíčkami. Není to nic, co by muž nemohl udělat, ani když nemá peníze. Když už je vidět, že si žena dala záležet před tím, než někam jdete (i když to je do hospody), pochvalte ji, jak jí to sluší. Nebo jí občas když usínáte, řekněte, že ji milujete.

 

Čím déle spolu jste, tím víc potřebuje slyšet, že jí milujete.

 

Protože pokud to neuslyší od vás, najde se někdo jiný, kdo jí to rád řekne…

A pak jak už to tak bývá, začnete litovat toho, že jste se nechovali líp. Protože jednoho dne, může být pozdě.

 

Kalhoty – Guess / tričko – ZARA / sako – Katia G.  / psaníčko – Armani Jeans / boty – Steve Madden

 

 Foceno na Újezdě pod Petřínem

bottom of page