top of page

Alima Pure

Jaká je značka Alima Pure? Co je můj nejoblíbenější produkt a z čeho jsem byla zklamaná? Tenhle článek je pro všechy, kdo mají rádi kvalitní kosmetiku, která není testovaná na zvířatech a její výroba i používání se ohlíží na naší planetu.

Alima Pure certifikáty Cruelty Free, Glutenfree, nebo 1% For Planet. Aby se zamezilo zbytečnému vzniku odpadu, protože produkty můžete doplňovat. Je to přírodní kosmetika, neobsahující žádné parabeny, sulfáty, syntetické barviva, ftaláty, dimethikon, ropné látky, mastek, oxychlorid bizmutu nebo nanočástice

Konečně jsem objevila kosmetiku, která mi sedí! Vždycky jsem měla ráda trochu dažší kosmetiku (rozumějte jako kosmetiku, která není z drogerie a nestojí v rámci desítek korun, ale stovek). Raději si připlatím za kvalitu, kde mám jistotu, z čeho a jakým způsobem je vyrobený. Miluju její minimalistické obaly i přírodní složení. Sbírka se mi za poslední půl rok, kdy jsem tuhle značku objevila, se mi pěkně rozšířila. Veškeré produkty objednávám na Notino.

Stíny Alima Pure


Produkty:

Oční stíny Můj poslední úlovek jsou oční stíny Alima Pure, které jsem si objednala. Odstín Instinct. Jsou celkem pigmentované a lehce třpytivé. Což mi teď na zimu naprosto vyhovuje. Nevadí mi se teď výrazněji líčit a hlavně začíná i doba plesů a večerních párty. Proto bych si ráda objednala i zbylé 2 odstíny, v matné hnědé a třpytivé zelené. Je celkem škoda, že jich nemají v nabídce víc, ale na druhou stranu, pro mě jsou to přesně ty odstíny, které používám. Seženete je za 750kč.

Tužka na oči Když se ráno líčím a chci si oči zvýraznit víc, než jen řasenkou, tak používám jejich černou tužku na oči, hodlám si objednat hnědou (ty mám radši), ale černou jsem dostala jako dárek na jedné otevíračce a byl to můj první produkt od téhle značky. Jemně zvýrazním linku, kterou následně lehce rozmažu pěnovou houbičkou (kterou mám na staré tužce na oči od jiné značky). Musím říct, že černé linky, jsem si dělala naposledy na základce, ale co si pamatuji, bylo docela těžké najít takovou tužku, která by hezky kreslila. Občas se stane, že ty tužky vůbec nemalují a to se vám s touto 100% nestane. Nemusíte vůbec tlačit a tužka od Alima Pure nádherně maluje.  Další zajímavostí je, že se vyrábí v Čechách. Na Notino ji seženete za 490kč.

Rtěnky Dostala jsem tenkrát i rtěnku. Jejich rtěnky jsou spíš barevné pečující rtěnky, nebo balzámy. Zanechávají na rtech jemný mentolový nádech a lehce chladí. Barví tak středně…víc než Labelo (chcete-li přirovnání), ale míň než normální rtěnky, spíš hezky zvýrazní rty. Mám dvě a obě jsou skvělé. Jen se po čase „srazily“, což není nijak závadné, občas se to u přírodních produktů může stát, ale může to člověka trochu překvapit. Odstín Daisy je spíš na jaro a léto, dost růžový. Druhý Poppy odstín, je mně osobně trochu bližší, mám ráda přirozeně načervenalé barvy a tohle je přesně ono. Cena je 550kč.

Další zajímavé produkty nad kterými přemýšlím, jsou štětce. Jsou ze syntetických vláken a vypadají opravdu kvalitně. A také jsem zkoušela korektor a byla jsem s ním dost spokojená, ale nepamatuji si odstín, takže se trochu bojím si ho objednat aniž bych ho předem někde nezkusila.

Produkty od Alima Pure seženete třeba na Notino.

Rtěnky a tužka na oči Alima Pure


bottom of page