top of page

Přestupní stanice

Dlaší ze série článků o udržitelné módě! Tentokrát s trochu jiným tipem, než jste zvyklí. Už jste slyšeli o přestupní stanici? Pokud jste z Prahy a nevadí vám oblečení z druhé ruky, tak tohle je dokonálý projekt, který mě chytil vyloženě za srdce!

Je to místo, kde se prodává darované oblečení a knihy, pořádají se zde také workshopy a přednášky na velmi zajímavá témata.

Co že je na tom tak unikátního? Zaměstnávají ženy bez domova! To je prostě tak skvělá myšlenka! Ženám dají příležitost a pomocnou ruku, jak se postavit za 6měsíců na nohy. Dají jim práci, pomůžou jim se zapojit do společnosti a myslím, že takových projektů by mělo být víc. Není totiž nic horšího, než lidé, kteří jsou v nouzi a nemohou si pomoct sami i když by rádi pracovali.

Já si zastávám názor, že každý si zaslouží druhou šanci a ne vždy si za to lidé bez domova mohou sami. No a pokud mají snahu něco změnit a být/žít lépe, tak bychom jim měli pomoci.

Další skvělá věc je, že do této stanice můžete přinést své oblečení, nebo knihy a oni tyto věci pak prodávají. Sama už střádám hromádku, kterou jim přinesu, protože na nějaké blogerské bazary stejně nemám tolik oblečení k prodeji a tohle mi přijde o dost smysluplnější.

Košili kterou mám na fotce jsem pořídila právě v tomto obchůdku a mají tam spoustu zajímavých hezkých kousků.

Stanici najdete kousek od Olšanského náměstí. A myslím, že si tam vybere opravdu každý. 🙂

Přestupní stanice


Najdete tu i skvosty v podobě doplňků i podobných retro kousků! Nad touto brašnou jsem se rozplývala!


bottom of page