top of page

Balení dárků

Vánoce se blíží a tak jsem si řekla, že to letos nebudu nechávat na poslední chvíli ani nakupování ani balení dárků. Dost dárků již mám koupených a některé i zabalené. Což jsem sama sebe překvapila. No a vzhledem k tomu, že těch Vánočních tipů pro vás budu mít ještě dost, tak bych začala pozvolna.

Já nevím jak jste na tom s balením vy, ale já prostě nesnáším balení dárků. Nejde mi to a vlastně ani moc nebaví. Jediné hezké jsou na tom ty balicí papíry se zvířátky. U nás doma jsme měli vždycky staré ozdoby, což znamená každou jinou, nesladěný stromeček a žádné umělé „Ikeácké“ ozdobičky. Ale ty pravé skleněné s duší. Třeba i po prababičce…

Miluju to a proto odmítám mít doma poameričtělý stromeček sladěný do jedné barvy, jak z obchoďáku. Na jednu stranu je to trochu paradox, když mám ráda moderní naklizený byt s dekoracemi, které k sobě ladí. O Vánocích jde ovšem můj perfekcionismus stranou a miluju na tom asi ty vzpomínky. Když skoro každá ozdobička měla nějaký příběh, každá jiný tvar a veverka musela „sedět“ (chápejte viset) na špičce.

To platí i o balení dárků, kdy se mi líbilo, že má každý dárek jiný balicí papír, jiný tvar a každý je tak svým způsobem unikátní už při pohledu. Dodnes se tohle snažím dodržovat a střídám balicí papíry, jak mě napadne. Důležité je, aby byly roztomilý. Se zvířátky, nebo domečky, sněhovými vločkami a ani tady se mě „moderní“ doba nedotkla. I když minulý rok se mi docela líbilo, jak se používaly přírodní papíry a jako ozdobička kousek větvičky, to se musí nechat, že na mě také udělalo dojem, ale víte co… Sobíci na papíru stejně vedou.

Ale jsou samozřejmě dárky, které nejdou zabalit ani kdybyste se na hlavu postavili, nebo se jednoduše „sobí“ papír nehodí. Profesionální balení je buď zbytečně drahé, nebo se vám s dárkem nechce zpátky do obchoďáku a strkat dárek do krabice od bot, kterou následně obalíte papírem se vám také moc nechce. Pro tyhle případy jsem objevila skvělou možnost, kterou nemusíte využívat jen o Vánocích, ale celý rok.

Dárkové balení z Notino. My ji kupovali už minulý rok v bílé barvě, tak jsem si letos řekla, že ji zkusím v černé. No a světe div se, obě jsou krásné! Barev mají několik, takže si vybere každý. Já jsem si v ní nechala poslat dárky pro sebe (haha.. 😀 ) a krabičku použiji na Vánoční dárky (nemůžu sem přece dávat co v ní bude Ježíšek nadělovat).

O zubní pastě Marvis jsem vám psala již několikrát. Poslední článek si můžete přečíst zde.

Ráda bych přešla na přírodní a netestovanou dekorativní kosmetiku, tak jsem si řekla, že vyzkouším tekuté linky Lumene a stíny Alima Pure. Stíny jsou zatím skvělé, můžete je v tom obalu doplňovat a měnit náplně.

Vybrala jsem si také vůni na podzim/zimu od Tom Ford, protože jsem o ní přemýšlela už 5 let. Rozhodovala jsem se mezi Neroli Portofino a touhle Jasmin Rouge, po 5 letech jsem se odhodlala a pořídila si jí.

Každopádně můžete moje produkty využít jako takové malé tipy na dárky, o kterých vám stejně budu psát ještě samostatný článek.

Foceno v hotelu Miss Sophie’s


bottom of page