top of page

Na vlásku

Péče o vlasy a jak mít krásné vlasy je téma, které řeší snad každá žena a dívka. Říká se, že jsou naší korunou spolu s úsměvem a zřejmě proto nám na nich tolik záleží.

Já jsem vám již několikrát psala o tom, jak jsem dřív neměla vůbec dlouhé vlasy a smiřovala se s tím, že ani nikdy mít nebudu. Babička mi vždycky říkala, že je nějaký předpoklad kam až vlasy můžou narůst a každý ho máme jiný. Takže jsem se smiřovala s tím, že je vždy budu mít jen něco málo pod ramena.

Pohádka o barvení

No a taky jsem někdy ve 14 začala s barvením, nejdřív nějaký sprej z drogerie, který měl vlasy jen zesvětlit o 1/3 odstínu. Jenže já ho pak používala tak často, až se ze mě stalo kuře… doslova… 😀 K tomu byl trend podbarvených vlasů, tak jsem si je černě podbarvila… No hrůza 😀 Pak jsem někdy v 15 jsem přešla na hnědý melír, který se tak rychle vymyl, že jsem si nechala udělat hnědou celou hlavu. No jo, jenže já blbec si pak myslela, že si to zvádnu dělat sama doma a tak začala éra „barev z drogérky“… Největší blbost co jsem kdy udělala. Barvy jsou nekvalitní a nikdy nemáte výsledný odstín takový jaký je na obrázku… Prakticky všechny odstíhny hnědé jsou nakonec téměř černé.. No a tak jsem měla asi 4 roky téměř černou hlavu… Pak ve 20 jsem chtěla světlejší hnědou a z té postupně přejít na svou přírodní. Tak jsem po ročním odrůstání a dobarvování kořínků (u kadeřnice kvalitními barvami) hledala jak barvu úplně stáhnout. No a našla Efasor (nebo tak něco). Stálo mě to 5tisíc, pálilo jak čert a odešla jsem jako kuře.. No budiž, černá byla pryč. Přes léto jsem to nechala být. Na konci léta jsem šla na přeliv (do prestižního kadeřnictví vedle Pařížské ulice se strachem, že levnější kadeřnictví by nemuselo být kvalitní), který měl být stejný jako mám nyní vlasy. No, to byl, ale strašně rychle se vymyl, protože ten vlas byl otevřený a přeliv moc nevydrží. Tak jsem šla znovu po měsíci a víte co?!…. Ta slečna mě obarvila na hnědo!!!! Já myslela, že se půjdu asi zabít. Naštěstí se to zlehka vymylo (po příchodu domu jsem na tu hlavu kapala citron, ocet a brečela ve vaně v domění, že to pomůže a barva sleze – neslezla, jen se změnila na fialovou…flekatou fialovou). No a za měsíc šla na melír, který tomu konečně dal nějaký normální vzhled. Od té doby jsem na vlasy nesáhla! A i když mám občas (před létem) nutkání, vzpomenu si na tenhle vlasový horor a rychle mě to přejde.

Tohle je pro mě velké vystoupení z konfortní zóny 😀 ukazovat svou vlasovou historii 1) černá z drogerie 2)kuře po stahování 3)flekatá fialová + melír


Ale abych nelhala, stejně mě občas chytnou roupy, že mě vlasy už nudí (to víte, 6 let to stejné), tak jsem si pořídila kulmu Babyliss Pro. Trochu jsem se bála jak to bude vypadat na dlouhých vlasech a jsem nadšená!

No a znáte tu pohádku o ostříhání konečků?… Tu známe asi každá.

Nyní se mi starají o vlasy v kadeřníctví Studio Nora, kde používají i kvalitní barvy od Paul Mitchell a chápou co znamená „jen konečky“ dokonce i Michala ostříhá „normálně“ a ne jako jiné kadeřnice na 10letého chlapečka.

Používám také uhlazující sérum na konečky od Paul Mitchell (které jsem ve studiu dostala, ale seženete ho i na Notino). A češu se pouze Tangle Teezer hřebenem, který mi je netrhá.

Šaty: Zara

Batoh: Moschino z BigBrands

Brýle: Giorgio Armani z Butik.Optique

Pásek: Gucci

(příspěvek je sponzorován)

bottom of page