top of page

Piknik v Praze – žádný problém

Vždycky jsem si přála udělat takový ten, až kýčovitě hezký piknik s kámoškama, sedět na typicky modré dece, pít dobré víno a jíst dobré pití. Mám pro vás pár tipů kde takový krásný piknik udělat a také co vám ho udělá hezčí a snažší? Dokonce i bez vaření a tahání tuny jídla z domova…

Jednoznačně skvělé kamarádky! Já vzala ty moje Instaholky (poznaly jsme se díky Instagramu a strašně jsme si všechny sedly – je to jak kdybychom se znaly pár let a ne pár měsíců). Myslím, že 4 jsou tak akorát není to moc ani málo (prostě jako v Sexu ve městě).

Na piknik jsme byly pozvané od Dáme jídlo, protože mají teď nově Pickup pointy, které jsou právě účelně dělané na možnost objednávky někam ven. Těch pointů je celkem dost a my si nemohly vybrat, přemýšlely jsme nad Vyšehradem, Letnou, Stromovkou a Petřínem. Nakonec jsme vybraly Petřín, protože je tak správně kýčovitý a s těmi rozkvetlými růžemi, Petřínskou rozhlednou, hvězdárnou je ideální. Proto jsme také vybraly takové místo na rozdělání pikniku, kde jsme seděly ve stínu a zároveň měly hezké pozadí. Myslím si, že nápad s Pickup pointy je to super, protože já jsem teď v létě venku neustále a když je člověk daleko od restaurací, nebo prostě chce být venku – třeba v parku a má hlad, tak je tenhle dovoz super alternativa.

Za námi byly vidět růže, rozhledna a také hvězdárna.

Dokonce tam nebylo ani moc lidí a to jsme seděly hned naproti lanovce (kdo by to byl řekl). Měly jsme tedy blízko i veřejné záchodky za pětikačku (se 3 proseccama a 2l vody je to třeba).

Vzaly jsme s sebou bílé prostěradlo (je tak akorát velké) a aspoň nemá žádné obrázky nebo barvu co by všechno „zazdila“. Já dostala od firmy Na svačinu tento krásný piknikový koš (přesně v té klasické modré) vybavený termo vnitřní uzavírací částí (kam jsme pak vysypaly led, aby nám chladil to prosecco a fakt to vydrželo – asi po 6h jsem vylévala trochu rozpuštěný led, ale spolu s kostkama ledu). Také tam jsou příbory, talířky a omyvatelná „deka“ která má takový super nepřilnavý povrch. Dostaly jsme také 2 pogumované skleničky (protože v tomto koši žádné nejsou). V Tesco jsem koupila 4 plastové číše na prosecco nebo šáňo a také je schovám na příště. Holky přinesly svíticí koule, svíčky a takové ty dekorace na hezký piknik.

Už než jsme začaly objednávat tak jsme věděly, že to bude sushi + nějaké dobroty. Takže jsme vybraly restauraci I love Vietnam, kterou mám odzkoušenou a vím, že je to mňamka. Vybraly jsme mix nudlí (Pad Thai, Udon nudle s kachními prsy a thajské nudle s hovězím) – ty vozí v papírových krabičkách, takže to je super a šetří plast. Pak několik druhů sushi, mix smažených předkrmů a dva dezerty (kokosové kuličky a lichi dort) a ještě každá limču (avokádové smoothie, okurkovou limonádu a limonádu s citronem a rozmarýnem) tu vozí ve skle, tak mi to udělalo radost). A víte co? My to všechno snědly! 😀 Fakt!

Do poznámky jsem napsala, že nechceme plastové příbory, protože každý ušetřený plast se počítá.

Pak na pití jsme vybraly ověřený rozvoz alkoholu Party24 , kde nám pán kurýr vyhověl a přivezl dokonce i led. Objenaly jsme 3 prosecca Mionetto (…a to si holky myslely, že nám budou stačit 2.. nakonec bychom zvládly i 4 😀 ), perlivou vodu Perrier a Vittel neperlivou.

Jediný problém jsme měly s kredity při druhé objednávce, kdy nám to ukazovalo, že je nemůžeme použít, ale stačilo zavolat na zákaznickou linku a paní nám to vyřešila na dálku.

No a pak už jsme jen seděly klábosily, pily, kecaly, pily, smály jsme se, pily, drbaly, pily, probraly holčičí problémy a najednou bylo jedenáct a všechny prosecca pryč… jídlo najednou také pryč (a jo…fakt jsme tam seděly od 3 odpoledne do 11 😀 )…

La Tereza blog / instagram

Máťa- Meiblog / instagram

Nikola Kloudová facebook /instagram

(Příspěvek je sponzorován)

bottom of page