top of page

Letní „must have“

Stejně jako jsem vám psala tipy na jarní nezbytnosti, tak teď vám tu sepíšu ty letní. Léto je jediné roční období, kdy do mého života přichází trochu víc barviček a nebojím se experimentovat. A to jak v oblečení, tak v kosmetice.

Vzhledem k tomu, že se chystám na letní dovolenou už za měsíc, tak přemýšlím, co si sbalím a pořídím s sebou.

Dekorativní kosmetika

Kosmetiku používám pořád stejnou, ať je zima, nebo léto…

Také nejsem na voděodolnou kosmetiku, protože mi většinou neseděla a vadilo mi, že se hůř odličuje (i olejovými odličovači). Takže když jdu k vodě, tak se prostě nelíčím… Ono to ani pro tu pleť není zrovna 2x to nejlepší, když jste nalíčení a pak se potíte a koupete a sluníte.

Občas jsem se nechala zvyklat nějakými novými barevnými laky na nehty, ale od té doby co si dělám Shellac, tak už i laky jdou mimo mě a mám to barevně rozděleno asi takto:

  1. Jaro – růžová / starorůžová / světle šedá

  2. Léto – Barbie růžová / oranžová / žlutá / bílá

  3. Podzim – bordó / černozelená / tělové odstíny

  4. Zima – tmavě šedá / bílá / tělová / černozelená

Takže se mnou je prostě asi nuda…. (i když teď uvažuji na léto nad žlutou 😀 )

Ale občas si udělám ráda nějaké zajímavé stíny, například tato paletka Guerlain Écrin mi přijde naprosto dokonalá, jemná nenásilná a to je přesně na léto to pravé! A spolu s nějakou výraznější rtěnkou by mohla vypadat naprosto dokonale!

Vůně

Aby mi voněl i byteček, tak mám doma krásně voňavou vůni od Jo Malone. Celkově mají zajímavé neotřelé vůně, doporučuji něco od nich vyzkoušet ať do bytu nebo na sebe. 🙂

Každý rok jsem používala mou oblíbenou letní vůní Bvlgari, ale letos jsem si konečně pořídila dalšího Toma Forda, kterého jsem chodila očichávat už tak rok. Ve vůních jsem docela konzerva a používám jen pár mých oblíbenců, takže jsem nadšená, když mě něco nadchne.

Krásnou letní vůni Bvlgari Mon Jasmin Noir L’Eau Exquise používám už několik let. Voní po jasmínu a citrusech a je krásně svěží. Dokonce mi kolikrát přijde, jakoby mě vždy „osvěžila“ v horkých letních dnech, kdy člověk nechce nic jiného než stín, led a vodu. Je vhodná i jako dárek, protože není extra silná, ani sladká, ale opravdu příjemná. Také o ní moc lidí neví, takže nepotkáte milion stejně navoněných osob. Dejte si pozor abyste si ji nespletly s klasickou Jasnim Noir, ta je silnější a těžší. Rozdíl uvidíte na prvni pohled podle flakonku, který má tato letní verze/vůně zdobenou spodní část květinami, narozdíl od toho klasická verze má dno hladké.

Jak jsem již výše zmínila, mám pořízenou novou vůni Tom Ford Soleil Blanc – je lehce sladká, ale jen příjemně. A jediná (ne)výhoda je, že je trochu dražší, ale aspoň jí nebude mít celá Praha a taaaaak strašně dlouho vydrží, že jí stačí jen trochu.

Co vy na to? Líbí? 🙂

bottom of page