top of page

Obsah mojí kosmetické taštičky

Proč u mě neuvidíte každý týden nové stíny, nebo levnou kosmetiku?  A jaké produkty si hrdě zaslouží místo v mé minimalistické taštičce?

Co se dekorativní kosmetiky týče, tak je to jedno z mých posledních „neřestí“ kde se neohlížím na to, zda je  bio, atd… (I když bych v budoucnu ráda něco luxusnějšího bio/přírodního zkusila.) Používám tedy už několik let jen dražší a kvalitnější kosmetiku, která mi vydrží opravdu dlouho.

Někdo by mohl argumentovat tím, že drahá kosmetika je stejně kvalitní jako ta levná, ale to není pravda (nebo aspoň z většiny).

Například si moc dobře pamatuju, když jsem si pořídila kdysi modrý lak na nehty za 15kč (od Essence) a když jsem nehty odlakovala, tak byly stále modré… A nikdo netvrdí, že lak od Diora musí vydržet 2 týdny, pořád je to jen „normální“ lak, pokud chcete, aby vydržel dlouho, pořiďte si shellac, protože ať se vám to líbí nebo ne, tak laky dýl jak týden při běžném provozu (mytí nádobí, pravidelném mytí rukou, atd. prostě nevydrží ani když by stál 5tisíc..). To stejné jako samoopalovací krém od Lorealu, ze kterého jsem se celá osypala, nebo třeba moje pleť večer po celodenním nánosu tenkrát pudrového makeupu (z DM za 100kč – značku už si nepamatuji).

To všechno byly alarmy, které mě donutily dívat se na to, co používám na svou pleť a já si uvědomila, že si radši našetřím a koupím jednu pořádnou řasenku, než jich mít 5 a každou na…nic..

Produkty si tedy nekupuji každý měsíc, ale jen když mi něco dojde, nebo vyjímečně zaujme… Když jsem pracovala v parfumeriích, tak jsem byla víc „úchylná“ a potřebovala jsem každou nejnovější kolekci vyzkoušet, ale to je asi spíš pracovní defekt. Od té doby, co tam nepracuji, je fakt, že už na to moc nejsem.

V mé kosmetické taštičce (mám jen jednu taštičku) najdete jen:

Jeden pudr  Chanel Les Beiges (je lehoučký a v létě nedělá žádný hutný nános – za mě nejlepší pudr, ktyrý jsem kdy zkusila… FAKT(!!!)).

Jednu rozjasňují tvářenku Sisley L’Orchidée (tvářenky ani pudry totiž téměř vůbec nepoužívám, jak mám špatnou pleť tak si to nemůžu moc dovolit, ale tyhle jsou tak lehounké a jemné, že to občas přežiju :).

Jednu řasenku Avéne Couvrance (protože jsem objevila takovou, co mi perfektně sedí a je na citlivé oči).

Jedny kleště na řasy (Chvilku trvá, než se s nimi člověk naučí pracovat, ale pak je to úplně jiný level a kam se hrabou nalepovací řasy!).

Jeden korekční štětec Avène Couvrance (ideální pod oči, vůbec je nevysušuje, zakryje černé kruhy a hezky oči rozjasní).

Jednu tužku na úpravu obočí Avène Couvrance (vyhovují mi víc tužky, než paletky… ta aplikace je rychlejší a snažší, tato tužka má na konci štěteček, takže se obočí hezky upraví).

Dvě paletky s očními stíny. Pokud se chci nějak výjimečně déle líčit, do hnědých/černých až šedých odstnínů. Dior paletky jsou zatím za mě asi nejoblíbenější paletky. Nalíčení krásně drží a nerozpíjí se.

Pět rtěnek… Teda asi 5…. A to paradoxně rtěnky používám nejmíň a pravidelně až poslední 3 měsíce (časem se mi nastřádaly jak je moc nepoužívám…a asi bych je měla už vytřídit 😀 ….

A jak jste na tom s líčením vy? Taky toho máte jen pár, nebo jste spíš beauty sběratelé? 🙂

Hodlám teď na léto rozšířit svou „sbírku“ paletek o nějakou další, uvažuji nad Givenchy (ještě jsem od nich nic neměla), Chanel nebo klasika opět Dior z Notino.

(content marketing)

bottom of page