top of page

Jarní detox

Jarní detox provádím každý rok. A letos jsem se rozhodla vzít to hodně „od podlahy“. Už vidím první výsledky jako lepší pleť a necítím se tak unavená. Co mi zafungovalo? To se dočtete v tomto článku.

První věc, kterou jsem se rozhodla změnit je detoxikace těla zevnitř. Pořídila jsem si detoxikační prášky, které používám už přes měsíc a můžu říct, že moje tělo na ně reaguje líp než bych čekala. Vím, že Chlorella a Spirulina se můžou pít a požívat v lepší formě, ale je fakt, že mě to extrémě nechutná. Takže jsem se rozhodla pro prášky. Beru 8-10 ráno minimálně 15min před jídlem a večer opět 8-10 před spaním.  Musí se hodně zapít čistou a neperlivou vodou.

Další důležitá věc pro detoxikaci těla je hodně pít čistou a neperlivou vodu. Chci pít minimálně 2litry, ale většinou zvládnu tak jednu petku a jsem ráda.

Také jsem začala jíst ještě zdravěji. Kdo mě nějakou dobu sleduje, nebo zná, tak ví, že kromě občasného burgeru jím více méně hodně zdravě už poslední 4 roky. Ale teď jsem to ještě zpřísnila. Když doma vařím, snažím se vařit zeleninová a pestrá jídla. Luštěniny, několik druhů zeleniny, bylinky a dodat tělu to, co jsem dřív zanedbávala. Můj denní příjem se zkládá většinou ze snídaňového smoothie (snídám ho většinou kolem 10:30h a snažím se ho obměňovat třeba i za „koktejly s mandlovým mlékem), ale úplně nejradši mám kyselé pomerančové šťávy, takže je to hodně často s pomerančem, kiwim, chia semínka, špenát + něco co je doma). Přes den až tak moc nejím, maximálně nějaké ovoce/zeleninu a až kolem 17:00h začnu připravovat něco k večeři. Když mám na něco chuť tak si dám, snažím se poslouchat své tělo, protože vzhledem k tomu, že jím docela dost zdravě, tak věřím, že si řekne co mu chybí. O jídle se Vám chci rozepsat v článku věnovaném jen jídlu.

No a samozřejmě jsem se začala hýbat. Nebaví mě cvičit v posilovně. Bavily mě openclass vedené jedním trenérem kam jsem chodila před rokem, ale bylo tam tak plno, až mě to přestalo bavit. No a vzhledem k tomu, že jsem chtěla vždycky zkusit nějakou jógu, tak jsem se chopila příležitosti a přijala nabídku na spolupráci s Hot Yogou Petry Danhelové (hotyoga42). Nejdřív jsem si říkala, že vám všechno napíšu do tohodle článku, ale po 2 týdením testování jsem se rozhodla věnovat jí celý článek až odchodím aspoň měsíc, protože moje dojmy a pojmy jsou opravdu veliké a skvělé! Cvičí se v teple, takže úplně cítím, jak ze sebe vyplavuji ty škodliviny a jak účinné to je (a i kdyby to byl jen placebo efekt, tak mi to vůbec nevadí, protože se na každou lekci těším). Vzhledem k detoxu se snažím udržet tempo 3x týdně minimálně.

Výhody celkového detoxu?

Naprosto mi vymyzela chuť na prasárny… I když se předemnou někdo cpe chipsama, tak já na to vůbec nemám chuť. O sladkém ani nemluvím, na to už tuplem nemám chuť.

Také jsem celý minulý rok příležitostně kouřila (když jsem dostala chuť tak jsem si zapálila, což znamená: na každé párty, ve stresu a občas i jen tak doma na balkoně). Od té doby co držím detox nemám vůbec chuť a to ani když si občas řeknu, že bych si zakouřila, tak vlastně zjistím, že vůbec na to nemám chuť…

Moje pleť je viditelně lepší a možná už konečně dostávám z těla ty hnusy po hormonální antikoncepci (a těch cigaretách) a veškeré ostatní jedy, které jsem do svého těla tak dlouho pouštěla. Na pleť bude zaměřen můj další článek, protože jsem teď změnila i kosmetiku a zdá se to efektivní.

bottom of page