top of page

Tipy (nejen) na Valentýna

Někdo Valentýna řeší, někdo ho naopak odsuzuje. Sama se přikláním k tomu, že je milé dostat nějakou malinkou pozornost, ale nedělat z toho zbytečné drama. Tento svátek mi přijde nejvíc komerční ze všech a tak se přikláním k puse pod třešní prvního máje. Vybrala jsem tady pár tipů co vybrat, pokud chcete udělat jen malou pozornost, ale také pár tipů, pokud chcete opravdu oslnit.

Květiny

Podle mého jsou květiny nejvděčnější a sama je mám nejradši. (Samozřejmě pokud slečna netrpí alergií)… Pokud se rozhodnete pro květiny, je jen na vás jaké finanční možnosti máte, protože i 1 růže za 50kč udělá velkou radost. Pokud jsou vaše finanční možnosti větší a chcete „zazářit“ obrovský půgét udělá také radost. Je hezké, pokud si předtím nenápadně zjistíte, jaké květiny má slečna ráda, protože pokud se opravdu trefíte do druhu a barvy, kterou má nejraději, uděláte o to větší radost, spolu s dojmem, že se o ni zajímáte a že ženu znáte. Také je obdivuhodné, pokud spolu nemůžete ten den být, nechat zaslat květinu například ženě do práce, nebo například kurýrem až domu. To věřte, že udělá obrovský dojem.

Vybrala jsem tato květinářství:

Například květinářství Preferefleur, kde prodávají zajímavé kytice v kloboukových krabicích. Mají například i kombinaci květin a makronek.

Kdo má rád polní květiny, tak nejkrásnější, české a sezónní, bez chemie a prostě úžasné, seženete na Loukykvět.

Ta obří kytice, kterou držím na fotce, ta je od Kytky od Pepy. Květinářství najdete v pasáži na Andělu (vedle vstupu do metra). Mají krásné květiny, za úžasné ceny a také mají vždy stánek na trzích, které bývají od jara do podzimu na Andělu.

 

Obrázek

Pokud jste spolu již nějakou dobu, tak máte určitě společné fotografie. Nikdo neříká, že musíte vybrat obraz přes půlko zdi, ale nechat vyrobit například skleněný obrázek ve velikosti 20×30 je milé. Také pokud se neradi fotíte, nechala bych vyrobit fotografii z místa, na které máte oba hezké vzpomínky. Já jsem takto nechala vytvořit obrázek z fotky, kteoru si dotyčný vyfotil z hotelového pokoje, protože se mu výhled moc líbil. Obrázek měl velký úspěch a vzhledem k tomu, že tam nejsou žádné osoby, tak si obrázek může vystavit téměř kdekoliv a vždy když se na něj podívá, tak se mu vybaví společné chvíle na dovolené.

 

Večeře

Pozvání na společně strávený večer na dobrém jídle, to miluju… Zajímavé jsou degustační menu, kde si pro 2 můžete objednat od předkrmu po dezert, dle svých chutí. Dejte si ovšem pozor a nezapomeňte zarezervovat místo hooodně dopředu. Degustační menu je trochu dražší, dá se ovšem sehnat nějaké slevy na Slevomatu, ovšem asi ne na Valentýna. Pokud byste chtěli něco cenově dostupnějšího, tak bych i přesto zvolila něco trochu netradičního, například velký talíř sushi pro 2, nebo thajská kuchyně.

Yam Yam


 

Sladký domov

Nemusíte utrácet miliony v restauraci za večeři pro dva. Vždyť výjimečný večer si můžete udělat i z toho obyčejného. Uvařit vaši oblíbenou večeři, dát si k tomu láhev dobrého vína, svíčku a připravit hezký večer. Celý večer si povídat, pít dobré víno/šampaňské/vodu a jíst za svitu svíček a příjemné hudby v domácím prostředí.

 

Dobroty, trochu jinak…

Bonboniéra je klasika, ale co třeba místo bonboniery vybrat nějaký lepší čaj, nebo kávu, v hezkém balení? Nebo třeba zajít do delikates (italských, španělských, atd.) a vybrat tam nějaké dobroty, které si běžně nekupujete. Hezky to zabalit a hle! Krásný dárek je na světě!

Zde je fotka limitované edice (která je s lístky růží tématická k Valentýnu) od Kusmi Tea.

 

Společná procedura

Společných aktivit je mraky. Pokud jste sportovně založený, je super například navštívit trampolínové centrum, kde se společně vyblbnete, výlet do aquaparku, nebo tandemový seskok pro otrlejší. Pokud máte raději relax, doporučuji saunový svět, nebo masáže dle toho co máte rádi. Něco zajímavého a relativně laciného jsou rybičky, co vám okusují chodidla. Sedíte tam spolu a můžete si povídat, zároveň je to zajímavý zážitek.

 

Romantický víkend

Toto je určitě trochu finančně náročné a také je dobré, předem zjistit, zda má dotyčný v termínu čas. Vzledem k tomu, že Valentýn je za dveřmi a spousta hotelů a penzionů bude vyprodaných, můžete pobyt koupit na jiný termín a darovat ho v den Valentýna jako předčasný dárek. Pokud bych vám měla dát můj tip, tak moc ráda jezdím do penzionu a lazebny Bílý jednorožec, která je v Třeboni. Mají spoustu procedur a například Magic Floating je nejlepší relax. Malá nádrž s vodou z mrtvého moře, kde se vám nad hlavou zobrazují mandaly, mění barevné schéma a je to taaaak relaxační! Tady je odkaz na penzion – ZDE.

 

Procházka

Chápu, né každý je na chození v mrazu… Ale pokud vám to nevadí, tak se projít po večerní Praze, nebo jet na výlet do nějakého hezkého městečka a tam se nejdřív projít (a pak si třeba sednout na hezkou večeři). Ty noční města mají něco do sebe… Vůbec mi nevadí, že venku mrzne, protože si koupím do ruky čaj, nebo svařák a ráda se procházím po Praze. Oblíbená trasa je buď Václavák – Staromák – Karlův most , nebo vyjet k hradu a tam se kochat nočním výhledem na rozsvícenou Prahu. Když jsme tak u procházky, tak pokud chcete hezký výhled (ale ne v noci), tak je krásný výhled na celou prahu z vyhlídky Děvín (psala jsem o ní v tomto článku ZDE).

 

Vytvořte něco

Vytvořené dárky mají největší hodnotu. Je jedno jestli je to víc nebo méně kreativní, ale je to vytvořeno vámi. Ty šikovnější vyřezávají věci do/ze dřeva. Někdo sází květiny do aerárií. Někdo píše básničky, někdo zamilované dopisy. Někdo namaluje obraz. Já například před rokem vytvářela společnou foto knihu (dělala jsem jí zde) z jednoho výletu. Musela jsem si s ní vyhrát, poskládat fotky tak, jak šly za sebou. Přidat text a opravdu si s tím vyhrát. Naopak jsem kdysi dostala například vyřezané dřevo ve tvaru srdce, nebo příběh s fotografiemi. To jsou všechno věci, na které vživotě nezapomenu, nevyhodím a vždy pro mě budou mít velkou cenu. Proto se toho nebojte a tvořte, nikdo neříká, že musíte vyznávat lásku na papír a sepisovat bůh ví jaké literární dílo, nebo se stát malířem, dřevorubcem, atd, ale vytvořte něco ve vašich možnostech, uvidíte, že to bude mít úspěch. Jen doporučuji, netvořte nic extra rozměrného. 🙂

bottom of page