top of page

Jak se sbalit do malého kufru?

Aktualizováno: 11. 5. 2020

Jak se sbalit na pár dní do malého kufru? To je mi záhadou celý život… Většinou jsem cestovala s takovou foremnou taškou přes rameno, ale letos jsem se rozhodla investovat a pořídit si konečně kvalitní kufry.


Kufry jsem si pořídila na doporučení kamarádky od značy Victorinox. Asi tuhle značku znáte spíš pod výrobcem kvalitních Švýcarských nožů. Ale i jejich cestovní zavazadla, jsou ve stejné špičkové kvalitě. Osobně mě zaujala kombinace krásného neotřelého designu, spolu s vysokou kvalitou materiálu. Pokud se ušpiní, stačí ho omýt čistícím pískem, nebo nanohoubičkou. Servis je u této značky také zajištěn, například pokud se mi rozbije kolečko, opraví mi ho zdarma ve kterékoliv prodejně Vicotrinox. Také má každé zavazadlo svůj vlastní ID kód, díky kterému své zavazadlo vždy poznáte.

Pokud za ně nechcete dát plnou cenu, doporučuji prodejnu ve Fashion Outlet Arena Štěrboholy. Malý kufr stál kolem 4500kč a velký 6300kč.


Taky s sebou vozím tuhle kabelku Longchamp, která je taková „Hermionina“ kabelka. Je malá, skladná, lehká a můžete jí složit do malého balíčku, takže nezabere tak skoro žádné místo. Mám jí už asi 5 let a mám určitě v plánu, pořídit si jí znovu.

No a teď se vraťme k tomu, jak se sbalit na cesty? Vždy toho beru (snažím se) co nejméně (Ehm, jasně Martino…???) :

  1. Takže jedny kalhoty na sebe, druhé do kufru (po té situaci, kdy nám ve Florencii lilo tak moc, že jsme byly obě turch a ještě k tomu Míša zakopla a spadla přímo do louže si beru jedny náhradní).

  2. Trička, podle toho na jak dlouho jedu.

  3. Spodní prádlo.

  4. Pokud jedu přes zimu, beru tepláky (nikdy nevím jak moc budou na hotelu topit a mně je pořád zima…takže je mám i jako pyžamo).

  5. V létě beru co nejmenší “pyžamo”.

  6. Boty beru jen jedny na sebe (bohužel…), takže je důležité vzít takové, které se budou hodit ke všemu a zároveň budou pohodlný a zvládnete v nich chodit hodiny.

  7. Brýle (nejradši tahám RayBan, které jsou skladné v malém pouzdru)

  8. Mikču, nebo svetr.

  9. Kosmetiku jen tu úplně základní (a pokud možnosti dají, tak beru jen miniaturky, nebo zbytky, které tam mohu nechat). A vzhledem k tomu, že se moc nemaluji, obsahuje moje cestovní kosmetická taštička jen řasenku, korektor, rtěnku, kleště na řasy, jednu hnědou tužku (místo stínů) a jednu na obočí. (Doporučuji brát spíš tužky, nebo linky a tak, protože zaberou míň místa, než paletky a stíny.)

  10.  Šperky jsou důležitá část outfitu, dokážou ho oživit a tak vybírám takové, které se dají hezky kombinovat s vícero outfity. Je důležité i jejich balení a proto si přečtěte jak si můžete sbalit šperky.

  11. Miniaturku vůně (například Bvlgari Jasmin Exquise 15ml).

  12. Zubní pastu mám také miniaturku (od Marvis), krém pod oči (Eau Thermale Avène) a malé 100ml balení šamponu (z Lush).

  13. Hřeben mám cestovní (malý od Tangle Teezer).

  14. Nabíječky + nezbytnou elektroniku (u mě v podobě foťáku a objektivů).

  15. Kabelku

Sice si takhle možná řeknete, že je zbytečný kupovat kvůli cestě do ciziny tolik věcí, ale je fakt, že se to vyplatí. Jednou do toho sice investujete nějaký obnost peněz, ale takový malý hřeben, nebo miniaturky věcí (když si je budete nechávat jen na ty cesty) vám vydrží nějakou dobu.

A co mě teda letos bavilo úplně nejvíc, byl bomber z Levis, který jsem dostala a je OBOUSTRANNÝ!!!! Což mi (jako shopaholicovi a fashion blogerce) ušetřilo jeden kus oblečení navíc (třikrát hurá pro multifunkční věci).

 

Takže to se dostáváme k dalšímu tipu ode mě, naplánujte si outfity už doma a snažte se kombinovat tak, aby vám jednotlivé kousky ladily k více outfitům.

 

Což prostě a jednoduše znamená, že je sice hezký, že si chcete vzít ty růžové kalhoty, ale pokud si chcete s sebou vzít i červenou mikču, tak dohromady to asi úplně nepůjde. Proto na cesty doporučuji promyslet a prokombinovat jednotlivé kousky a vzít si spíš takové neutrální a decentní věci a třeba jen jeden použitelný výrazný kousek, který se bude hodit ke všemu a hezky to oživí zbytek.

No a tady máte pro představu to, co jsem si s sebou vzala já.


Přečtěte si více tipů jak se sbalit do malého zavazadla.

 

Outfit: oboustranný bomber – Levis // Kalhoty – Levis // svetr – ZARA // brýle – Gucci // Kabelka Longchamp // boty – Reebok

 

Bomber je z druhé, černé strany semišový (z téhle se mi líbí asi víc, je to bližší mému stylu, ale na druhou stranu, ráda jsem si po dlouhé době pořídila zase něco extravagantnějšího).

bottom of page