top of page

Designblok

Letošní Designblok je za námi.. Jaké novinky jste tam mohli vidět? Jaké zajímavosti jsem zjistila od Českých designérů, jak vznikaly jejich produkty a co mě nejvíc zaujalo? V následujících řádcích se vše dočtete, včetně množství fotek, které jsem pořídila spolu s odkazy na jejich stránky. Na další straně tohoto článku najdete i fotky z módních přehlídek, kterých jsem se zúčastnila.

Designblok proběhl minulý víkend a já jsem byla letos poprvé… No a byla jsem nadšená! Pořád tam pobíhala a něco fotila. Dokonce jsem fotila tak moc, až se mi podařilo po 2 dnech vyplácat celou baterku na foťáku. Šla jsem se tam podívat 2 dny za sebou a kdyby nebyla ta hrozná vichřice, kvůli které se utrhnul kus střechy a Designblok tak musel být od neděle uzavřený, šla bych tam víckrát.. ?

Ráda bych taky poděkovala společnosti Nespresso, která mi poskytla lístky a já jsem se tam díky nim konečně dokopala (a od tohoto roku už budu chodit snad každý rok, protože to fakt stálo za to). Nespresso mělo zajímavou instalaci v podobě stěny z kávových zrnek.

Také jsem se seznámila s pár designéry, kteří tam měli svoje expozice. A mohla jsem tak od nich slyšet, jak nápady vznikaly. Třeba tyto černé designové od Superior type kousky jsou písmena abecedy, které když obkroužíte kolem jejich osy, tak vytvoří přesně tenhle obrazec.

Nebo také jak se například tvořily tyto skleněné vázy od designéra a skláře Lukáše Nováka. Každý kousek je originál a vázy byly opravdu TOP.

Co se bytového designu týče, tak na mě udělaly velký dojem tyto věci z latexu od Lúčetône (odkaz zde). A kdyby to nebylo tak drahý, tak už mi to visí na zdi. ?? Protože mám v bytě takovou velkou prázdnou stěnu a pořád mi nic nepřijde DOST dobrý na to, aby jí to mohlo ovládnout. Ale tohle! TOHLE! TO by mohlo! (cena je 40tisíc) ?? ….No a také dělají zajímavé kabelky a psaníčka.

Samozřejmě jako správného shopaholica mě nejvíc zajímalo oblečení a doplňky, takže jsem si tam vyhlídla pár kousků. Co musím mít, je tohle tričko od Oneday (odkaz zde) (chtěla jsem si ho koupit v neděli, ale bohužel Designblok se nekonal), naštěstí jsem si vzala vizitku a tak se vydám do jejich obchůdku a pořídím si něco přímo tam.

Zajímavé byly i tyto brýle od Optiqa (odkaz zde). Nad těmito fakt vážně uvažuji, protože byly prostě božííííííí!!!!

Také tyto šaty mě hoooodně nadchly. Jediný problém byl v tom vršku, který na mně trochu plandal, ale prý by mi mohly udělat sukni na míru bez té horní části a to by byl úplně ideál. Takže nad tím pořád uvažuji… I když nevím, kam bych to nosila, když už ani na plesy skoro nechodím ?… ??‍♀️

No a další zajímavá věc, která mě opravdu pobavila a jakožto velký fanda Musy (miluju jeho tvorbu odkaz zde), nesmím opomenout tuto tvorbu pro ženy. Vibrátory. No sakra, kdo nechce vibrouše od Musy?! ?

Další zajímavé věci byly šperky. Mně se nelíbí snubní prstýnky (přijde mi to jako kroužky na slepice), ale 27Jewelry (odkaz zde) to pojala úplně jinak a její prsteny jsou opravdový skvost! Například s vašimi otisky prstů a tak podobně…

Nebo třeba si taky myslím, že by člověk měl mít nárok i na nějakou hezkou a designovou urnu ??…

Na další stránce najdete slibované fotky z módních přehlídek.


Takže tady je pár fotek z přehlídek, které mě zaujaly, můžu říct, že některé byly opravdu hodně zajímavé! Jako divák na přehlídkách byla i Aňa Gislerová.

Mně osobně nejvíc zaujala první a poslední přehlídka. Poslední byla od Sarah Bruylant (odkaz zde).

bottom of page