top of page

Podzimní strasti

Listopad je měsíc, který není úplně můj nejoblíbenější. Asi proto, že se blíží dlouhá zima, je hnusně.. S tím jde ruku v ruce špatná pleť a ošklivý vlasy a špatný nálady…

Člověk se musí co nejvíc oblíkat, protože by mu ta zima jinak zalezla snad i tam kam to nejde, no a všichni kolem jen kýchaj a prskaj a smrkaj… Dokonce i doma se večer zabalím do deky s čajem, protože mi protahují okna, ale v baráku se ještě úplně netopí… No děsný… A o podzimních depresích? O těch ani nemluvím…

Pro mě podzim není teď úplně jednoduchý, bylo toho teď nějak moc najednou. Kryšpínek (můj pejsek) ten podzim nese špatně… Kdo mě sledujete pravidelně na IG, jste si mohli všimnout, že jsme minulý týden jezdili po veterině na kapačky (asi 5 dní každý den…). To bylo proto, že se mu po 5 letech opět ozvaly játra a žlučník. Dneska pojedeme na sono a uvidíme, snad to bude už lepší a nebude muset na operaci. Naštěstí máme opravdu nejšikovnějšího pana dokotra Valeše a také paní doktorku Šizlingovou. Celkově si naší veterinu nemohu vynachválit, i co se ceny týče, i přístupu doktorů. Jediná škoda je, že to není i pohotovost… Kdyžtak veterina je v Pražských Petrovicích www.hvet.cz .

Ale Kryšpín nebyl jediný kdo musel navštívit doktora…. Sama mám každý podzim příšernou pleť a jsem z toho fakt zoufalá. Teď to stejně jako minulý rok, došlo do stádia, že jsem musela zajít navštívit po dlouhé době mojí doktorku.. A není to jen obličej, ale celkově se mi vysušuje i pokožka a svědí… Vlasy jsou splihlý, no děs… A to se snažím (opravdu snažím) hodně pít, to je totiž jediná věc která mi většinou pomůže..

No a ty vlasy? To je taky hrůza… Kokona mi sice možná pomohla od lupů, ale ty šampony jsou prostě nepoužitelný… Tak jsem se rozhodla vyzkoušet Faith in nature, což by měla být také přírodní a netestovaná kosmetika. Vybrala jsem si tento šampon proti lupům, spolu s kondicionérem. No podle toho, že jsem vlasy neměla po umytí drsný, ale dost jemný, nejsem si úplně jistá, jestli to je tak přírodní, jak se dělají. A taky jsem vlasy měla dost brzo mastný, takže sice hezky voní, ale za mě přišlo spíš zklamání. Pokud si chcete něco vyzkoušet od nich, značka je k sehnání v MY na Národní třídě.

Ale ať nejsem jen negativní….

Protože mě svědí i kůže a mám jí docela vyschnou, pořídila jsem si sprchový vyživující gel od Avène. Ta jeho struktura je fakt boží a protože není parfemovaný a je určen pro tu nejcitlivější pokožku, tak mi naprosto vyhovuje.

Ale co je pro mě největší objev roku! Tahle termální voda Avène! (ne že bych jí už pár let neznala, ale teď jsem jí začala používat novým způsobem ?) ….

Já totiž když si holím nohy, tak nepoužívám žádné pěny na holení… (já vím, jsem barbar, ale prostě nějak už od puberty se holím pouze pomocí mýdla)… No a tak není divu, že se mi občas stane, že mě začnou nohy pálit. A ještě jak mám citlivou pokožku… Tak to je úplný konec… No a na složení jsem si jednou přečetla, že se voda doporučuje používat i na spálenou kůži třeba od sluníčka, urychluje hojení i zabraňuje svědění,  atd… Ona to je totiž pouze termální voda, bez přidaných látek, takže je vhodná i pro kojence a tak..  No a já jí teda začala používat po každém oholení… A světe div se! Fakt to funguje!

Takže za mě ?? TOP produkt tohodle měsíce!

Každopádně pokud byste si chtěli pořídit nějaké produkty, tak momentálně bude probíhat slevový víkend 9.-12.11. s časopisem Maminka (je to na stejný způsob jako dny Marianne, nebo Elle).

Najdete tam na Avène 20% slevu do partnerských lékáren. Můžete se mrknout sem www.eau-thermale-avene.cz

Já teď na příští měsíc testuji jejich další produkty, tentokrát sérum pod oči a relipidační krém proti svědění. A teda zatím, si to vede dobře, ale nebudu předbíhat, ať mám o čem psát zase příště! ☺️

bottom of page