top of page

Tipy na dárky (nejen) pro muže

Tentokrát mám pro vás pár tipů na dárky..

Můj táta měl totiž o víkendu narozeniny a jelikož s chlapama je to prostě těžký, tak jsem se u toho trochu zapotila.. Naštěstí, se zmínil, že někde ztratil svůj kapesný nožík, který se hodí vždy a všude a tak jsem měla jasno. Objednala jsem ho na Alze a přišel mi hned druhý den do Alza boxu, který je u benzinky a funguje 24/7, takže jsem měla štěstí a vyzvedávala ho až na poslední chvíli (klasika).

Pokud i vy přemýšlíte kde sehnat vhodný dárek (nejen) pro muže, mám pro vás pár tipů, se kterými jsem nadmíru spokojená.

Kožený dárek s ražbou – www.kozenezbozi.com

Na vánoce jsem chtěla Kubovi dát pásek, který bezúspěšně shání asi 3 roky (pásek s vyraženým lesem, viděl ho kdysi někde v obchodě asi za 3tisíce a nekoupil si ho, jenže mu od té doby vrtalo hlavou). Proto jsem byla nadšená, když na mě na fcb vykoukla reklama na firmu, která vám udělá i vlastní motiv. Domlouvala jsem se s pánem, já sama navrhla vlastní motiv, poslala a běhěm 2 týdnů měla pásek doma, dokonce v krásné krabičce, na které byl ten stejný motiv. Pásek vyšel na cca 1700kč a Jakub ho od té doby nosí snad každý den a kůže je opravdu kvalitní. Firma nedělá jen pásky, ale také třeba peněženky, diáře, kabelky….

Obrazy nebo polepy – www.pixers.cz

Tahle cool firma dělá všemožné polepy, snad i tam, kam jsem nečekala, že by to šlo. Například na ledničku, stůl, nebo okna. Také mají fototapety. Mají toho snad tisíc. My už rok žijeme s holými zdmi a tak jsem se rozhodla, že si vyberu nějaký obraz. Jenže můžu vám říct, že když jsem byla asi na 70 straně, nemohla se rozhodnout mezi 20 obrazy a přede mnou bylo ještě bůh ví kolik stran, řekla jsem, že to vzdávám. Samozřejmě si můžete zvolit třídění přesně podle toho co hledáte (podle tématu, stylu, ale i podle místa určení kam obraz dáte, nebo barvy). Jenže já ty obrazy chtěla vidět všechny, protože jsem neměla představu co přesně chci.

Co mě nejvíc překvapilo, byl nejen gigantický výběr, ale také to, že si ho můžete poupravit podle sebe…Například jestli chcete paspartu (bílý tlustý rám), zda chcete rámeček dřevěný (hnědý/černý) nebo hliníkový (černý/stříbrný). Velikosti jsou od 24×30 po 70×100 a u každého motivu si můžete vybrat, zda to chcete na výšku, nebo na šířku a taky si vyberete konkrétní výřez. Což je prostě super. Já jsem takhle podrobný výběr nikde neviděla a ceny jsou velmi přívětivé.

Tady máte fotku 2 obrazů, které u mě vyhrály. Ten tmavý (klikněte zde). Nemohli jsme se s Kubou shodnout který, jemu se totiž líbily ještě kmeny bříz, ale to na mě bylo už moc divoký. No a loď (klikněte zde) tu jsem prostě musela mít aspoň v malém provedení. Miluju moře a miluju lodě, takže když jsem ten obraz viděla, tak jsem věděla, že někde doma bude mít své místo.

Bohužel velký obraz chceme dát nad stůl, který prostě ještě nemáme, takže si neodvažuji ho nabít na zeď ?. A ten druhý visí vedle kuchyně.

Další zajímavou stránkou (hlavně pro muže) je www.trendhim.cz

Původně jsem tam chtěla něco koupit tátovi, ale nakonec jsem nic nevybrala, protože to není úplně jeho styl, ale za to mě praštily do očí dřevěné brýle. S Kubou po nich koukáme už asi rok a tak vzhledem k tomu, že on i já máme v Červenci svátek, jsem se rozhodla, že každému z nás objednám jedny. Kuba miluje zrcadlová skla a já zase už dlouho chtěla tento typ „clubmaster“. Oboje jsou s polarizací, která se nám jako řidičům náramě hodí a vzhledem k tomu, že jsou ze dřeva a ještě s polarizací, tak byla cena fakt super!

Jinak tu mají spoustu super věcí od dřevěných motýlků, přes manžetové knoflíčky, super kožené tašky, péči na holení a tak podobně, takový ideální obchůdek (nejen) pro hipstery.

Pokud si potrpí na vaření – www.hoblhome.cz

Krásná a originální dřevěná prkénka okouzlí každého, kdo má rád buď hezký dekor v kuchyni, je to super kuchař, nebo si potrpí na delikatesy. Jsou totiž přírodní, ručně dělaná, z Vysočiny a především originální! Takže jsou dokonalým nejen pomocníkem, ale i dekorací, nebo mohou posloužit u výjimečných situací jako dekorační podnos.

Stejně tak český bytový zajímavý design seženete na www.kartoons.cz .

Seženete zde domácí doplňky, z neobyčejného materiálu – kartonu. Vše vypadá tak neotřele a zajímavě, že sebemenší dekorace oživí pracovnu, ložnici i jídelnu. Mě nejvíc zaujaly lustry/lampy a hodiny. Ale seženete tam třeba stojany na víno, i vtipnou kasičku ve tvaru prasátka.

Další zajímavá věc je www.darkovakrabicka.cz

Můžete si tam poskládat do dárkové krabičky věci od kosmetiky, přes jídlo, alkohol i doplňky. Pokud nemáte vůbec žádnou představivost co darovat, je tohle ideální. Vyberete si pro koho dárek chcete a rovnou vám vyjedou tipy, co do krabičky přihodit. Je to vlastně takový vytuněný dárkový koš, jen si ho tady skládáte sami online.

bottom of page