top of page

Tipy co nevynechat u Lago di Garda

Turistických atrakcích u Lago di Garda najdete požehnaně. Je tu aquapark, nebo jeden z největších evropských lunaparků – Gardaland.

Spousta stezek, kam můžete vyrazit na procházku, nebo procházet malebná městečka o kterých jsem psala minule.

Pokud máte rádi hory, doporučuji vyjet lanovkou z městečka Malcesine na Monte Baldo. Hora je vysoká 2218m.n.m. a ten výhled z ní je nepopsatelný. Můžete se tam jít projít po mnoha stezkách a celý jeden den, tak strávit na tůře. Určitě pokud se rozhodnete pro Monte Baldo, vyhraňte si na to celý den a užijte si to, protože lanovka je poměrně drahá (nevzpomínám si přesně, ale podle mě vyšla na víc jak 800kč). Nezapomeňte si vzít s sebou teplé oblečení, protože i když je u jezera 40stupňů, tak na vrcholu hory, může být místy sníh, nebo zima. Proto si zjistěte stupně a vezměte si teplejší oblečení do batohu.

Další zajímavé místo jsou vodopády ve skále Cascata Verone. Ke kterým se dostanete ze severního městečka Riva del Garda. Vodopády jsou spojeny i s menší botanickou zahrádkou. Počítejte s tím, že vyjdete úplně mokří, protože dopadající voda stříká všude kolem a abyste se dostali dál, musíte kolem nich projít velmi blízko.

Pokud budete chtít další pěkný výhled na jezero, běžte na vyhlídku, která se nachází nad bunkrem mezi Rivou a Torbole. Bunkr hledejte pod názvem Monte Brione. Je to jeden z těch snadnějších výšlapů, protože ty ostatní jsou dost hardcore.

Další zajímavost je výšlap ke kapličce svaté Barbory, která je hodně vysoko ve skále nad městečkem Riva del Garda.

Garda ukrývá mnoho zajímavých vyhlídek a věcí, které stojí za to navštívit. Pokud vás zajímají i městečka, můžete si o nich přečíst v článku ZDE.

bottom of page