top of page

Lago di Garda

Lago di Garda, to je taková moje srdcovka. Letos to bylo přesně 5 let, co jsem tu byla s rodiči poprvé. Od té doby sem jezdíme každý rok a světe div se…  pořád se mi to neokoukalo.

Já osobně mám radši sever jezera, protože se mi líbí ten pohled na vysoké skalnaté hory, spolu s jezerem. Na jihu je to už typičtější Itálie.

Pokud sem jedete poprvé a nechcete spát každý den v jiném městečku, rozhodněte se, co máte raději, jestli hory, nebo si spíš chcete připadat jako u moře. Já osobně se přikláním k severu, přijde mi to tu zajímavější i co se výletů a městeček týče.

Také pokud se rozhodujete na kterou stranu jet, tak hezčí pohled je z pravé strany na levou. Protože:

 

Na pravé straně jezera jsou spíš zarostlé hory, na rozdíl od levé strany, která je víc skalnatá.

 

K Lago di Garda se dostanete pohodlně autem. Pokud upřednostňujete letadlo poletíte do Bergama (u Milána). Můžete to spojit i s výletem do Verony, Benátek, nebo Milána. Letenky můžete najít třeba na Levnocestování, kde zrovna teď můžete najít výlet do Verony za 420kč. 

Pokud byste chtěli navštívit třeba výše zmíněnou Veronu, můžete si o ní přečíst v mém starším článku zde. My jsme se tam tenkrát také vydali místním autobusem, který staví v každém Gardském městečku a doveze vás za směšnou cenu až do centra Verony. 

Pokud pojedete autem, tak nepřejeďte krásnou vyhlídku na celé jezero, která je v zátočinách nad městem Torbole. Je to hned u silnice a je u ní i parkovišťátko.

Pokud poletíte a budete mít čas, projděte si Bergamo, je to příjemné starobylé městečko.

Vzhledem k horám a válení u jezera, se nezapomeňte důkladně namazat. Minule jsme totiž takhle vyrazili s Kubou do hor (i když v zimě) a nějak jsme zapomněli, že čím výš jsme, tím je sluníčko nebezpečnější. A proto jsem se už poučila a vždy si sebou beru jak opalovací krém (čím vyšší, tím lepší), tak i po opalovací (jako blondýna se totiž lehce spálím a večer to té pokožce musím, nějak oplatit). Tentokrát jsem díky výzvě s Blogerky.cz  byla vybarena krémy od AVIVIR (které jsou s Aloe vera), takže jsem se na Gardě poctivě mazala a tentokrát se ani nespálila (takže opalovák faktor 30+ je ideál ?). Co se týče krému po opalování, je velmi příjemný, krásně voní a nezanechává pokožku mastnou (což většina krémů po opalování prostě dělá ? a já to vyloženě nesnáším…) pořídit si je můžete zde na portálu zdravinadzlato.cz

Shrnuto podtrženo, u Gardského jezera si každý najde to svoje, sportovci, plážový povaleči, shopaholici, milovníci moře i milovníci hor.

Pozítří vyjde článek s konkrétními městy, kde se dočtete, které je v čem unikátní a které mám/nemám ráda. ❤️

 

OUTFIT: Tepláky – DKNY / Tílko – H&M / Brýle – Gucci

 
bottom of page