top of page

Central Park

Počasí je v New Yorku horší než na Apríla. Když jsme přiletěli byl slejvák a zima, že byste si řekli, že je konec listopadu. Ráno svítilo sluníčko, o hodinu později pršelo proudem. O dalších 15min později opět sluníčko. Teplota je 19 (fouká studený vítr, takže pocitově 14). Zítra má být 28. ? Nechápu….

Každopádně díky přetočenému času jsme vstávali v půl 8 (což je pro mě v normálním životě peklo na zemi a všichni kdo mě znají, to dobře vědí). Tady mi to ovšem vyhovuje a doufám, že mi to i tak zůstane….

Zavolali jsme si UBER (aplikace je stejná jako v ČR) a nechali se odvézt do poloviny Central Parku.

Můžu říct, že je opravdu obrovský a projít ho celý, nemáte šanci (jedině, že byste tomu věnovali tak 2 celé dny). Kromě hlavních částí je ovšem takový neudržovaný a působí jak velký zarostlý prales. Na jednu stranu je to příjemný, chodíte, slyšíte všude ptáčky, kolem vás běhají veverky, že si je můžete skoro pohladit a v dáli vidíte tyčící se mrakodrapy. Na druhou stranu se bojíte, že zatočíte do uličky, kde to nebude moc bezpečný (ale možná to je jen pocit, protože jsme tam žádný pobudy nepotkali).

Most z několika filmů, například Cloverfieldu.


Ty veverky jsou fakt úžasný. Jsou o dost větší než naše (asi je dobře krmí) ? a přijdou skoro až k vám. Pohladit se nedají, ale to nevadí, i koukání na ně stojí za to!

 

Jedno důležité info pro kuřáky! V celém Central Parku je zakázáno kouřit!

 

Jsou tu malá i větší jezírka, sochy a placy, kde si můžete rozdělat piknik, nebo se jen tak válet. Běhá tu spousta sportovců a na jezírku si lidé pouští loďky.

Je to opravdový relax a skvělý únikový plácek od spousty lidí, chaosu a stresu. Protože i když je tohle asi první město, kde bych si dokázala představit žít a vyměnit ho za Prahu. Tak pouze na 10 let, podle mě vás to město pak sežere a vyplivne jako malý chomáček nervů, nemocí a skoro nastávajícímu infarktu.

Těším se na Vás při dalším článku za NYC a pokud nechcete přijít o novinky, sledujte mě zde:

Instagram: Marblogcz

Facebooková stránka: Marblogcz

Nebo můžete odebírat novinky prostřednictvím mailu vpravo ??

bottom of page